Felsökning av Clutch på en 1998 Nissan Maxima

March 12

Felsökning av Clutch på en 1998 Nissan Maxima


Kopplingen i 1998 Nissan Maxima kopplar och engagerar sändningen. Kopplingen använder en friktionsdynan, en så kallad "lamell," för att ansluta motorn till transmissionen. Detta ger effektivt kraft från motorns svänghjul för överföring och sedan till drivhjulen. Ersättningskopplingsanordningar kan köpas från de flesta auto-delar butiker. Men innan du byter kopplingen på Maxima, felsöka problemet först.

Instruktioner

1 Starta Maxima motor.

2 Tryck på kopplingspedalen. 1998 Maxima använder ett hydrauliskt kopplingssystem, till skillnad från sina föregångare. Detta innebär att hydraulvätska används, i stället för en kabel, för att manövrera kopplingen. Om kopplingen har luft i ledningen, kommer det inte att fungera korrekt. Om kopplingen känns "svampig" och sedan har du luft i koppling linje och systemet måste vara professionellt blödde.

3 Kontrollera kopplingsvätskenivå. Öppna huven och lokalisera den lilla reservoartanken till vänster om bromshuvudreservoarcylindern tank på förarens sida av brandväggen. Kopplingen Vätskenivån bör ligga mellan de övre och nedre märken på utsidan av kopplingsvätska tanken.

4 Kontrollera för överföring glidning. Om överföring glider ur växel under körning, måste du ha kopplingsenheten bytas ut.