Hur man tar bort och ersätt 1999 Toyota Camry Front Door Panel

March 16

Hur man tar bort och ersätt 1999 Toyota Camry Front Door Panel


Din 1999 Toyota Camry är en kvalitet fordon med utmärkta prestanda. Även med en stor bil, ibland du fortfarande behöver felsöka eller reparera små problem. Om du har upplevt några problem med din dörrlås, dörrhandtag, eller den elektriska fönstermekanismen, kan du behöva ta bort och ersätta den främre dörrpanelen på din Camry.

Instruktioner

Ta bort dörrpanelen

1 Öppna fönstret i Camry så att du inte stöter det när du tar bort luckan.

2 Haka den negativa (svarta) batterikabeln. Använd en skiftnyckel för att lossa muttern som håller kabeln på plats. Lyft kabeln och flytta den så långt bort som möjligt från batteriet.

3 Lossa triangelformade panel på det övre högra hörnet av dörrpanelen. Bända loss locket på skruven under panelen med en skruvmejsel. Ta sedan ut skruven bakom den och de två skruvarna längs den nedre kanten av dörrpanelen med en stjärnskruvmejsel.

4 Lossna den cirkulära plastlocket på armstödet med en skruvmejsel. Ta bort skruven under det och de två skruvarna på undersidan av armstödet med skruvmejseln.

5 Ta bort skruven nära framsidan av dörrpanelen och de två skruvarna längs ned på panelen.

6 Öppna inre dörrhandtaget och bända bort locket på skruven bakom handtaget. Ta sedan bort den skruv.

7 Ta bort de fyra clipsen som håller kontrollpanelen för fönster. Dra upp och ut för att ta bort panelen.

8 Linda händerna runt den nedre kanten av varje sida av dörren. Skjut upp och dra ut luckan. Ställ dörren åt sidan där det kommer att vara säkra.

Byt ut dörrpanelen

9 Be en vän att hålla dörrpanelen i läge mot dörren. Rada upp klämmorna som håller dörren på plats. Be din vän att skjuta panelen mot dörren medan du fästa klippen för att hålla dörren på plats.

10 Följ steg 1 till 7 från avsnitt 1 i omvänd ordning för att sätta tillbaka alla skruvar som håller luckan.

11 Anslut bilens batteri.

Tips

  • Din Toyota servicehandboken säger till dig att använda ett speciellt verktyg för att ta bort en del av skruvarna, men en vanlig platt skruvmejsel gör jobbet bra.
  • Hantera alla dörr klipp och plastdelar med försiktighet eftersom de kan bryta lätt.