Hur man använder VNC Lite för iPhone

July 9

Hur man använder VNC Lite för iPhone


VNC Lite appen distribueras av MochaSoft ger iPhone-ägare med enkel fjärråtkomst till sina datorer. Den kan ansluta till vilken dator som helst med en VNC-server och den är kompatibel med Windows, Mac eller Linux-system. VNC Lite kan bläddra datorer i liggande läge för bredbilds datorer, det kan också zooma och bläddra skärmar precis som en Safari-webbläsare. Denna app kommer väl till pass när du är borta från datorn och du har lust att utforska skrivbordet eller hantera ditt mediecenter.

Instruktioner

Hur man använder VNC Lite för iPhone

1 Få VNC programvara för din dator. Denna programvara finns i både licensierade och fria versioner.

2 Ladda ner VNC Lite till din iPhone. Programmet är gratis och kan hämtas via Apple iTunes App Store.

3 Starta VNC Lite på din iPhone. När appen har hämtats till enheten, klicka på ikonen för att starta programmet.

4 Gå till VNC Lite menyn. På startsidan väljer "Meny" i det övre vänstra hörnet. En skärm visas med följande moduler:. "Redigera anslutningar", "Om Lite Version", "ungefär", "Hjälp" och "Avbryt"

5 Gå till anslutningsinställningarna. Välj "Redigera anslutningar." En "Hot List" visas med alternativ för att få tillgång till upp till sex datorer. Välj den första notering att implementera första anslutningen.

6 Ange VNC IP-adress, VNC Server Port och VNC lösenord som de anges med VNC installerat på datorn du ansluter till. Du kan också namnge detta sammanhang och justera inställningarna för lösenordshantering, färgläge, musrörelser och varningsmeddelanden.

7 Ansluta till datorn. När du har implementerat dina anslutningsinställningar, välj "Connect" i det övre högra hörnet. Nu kan du bläddra i din dator, komma åt alla filer och program som lagras på maskinen.

8 Uppdatera din anslutning. Medan du surfar din dator kan du uppdatera skärmen. Om du vill uppdatera din anslutning genom att trycka på "+" tecken i den nedre mitten av iPhone-skärmen och välj "Uppdatera".

9 Avsluta VNC Lite app. När du är klar tillgång till datorn genom att trycka på "+" tecken i den nedre mitten av iPhone-skärmen och välj "Koppla".

Tips

  • VNC Lite kan också laddas ned på iPod Touches som är aktiverade med Wi-Fi.
  • VNC Lite app är ett gratis verktyg med några begränsade funktioner. Även om den stöder dubbelklickar, stöder det inte högerklickar. Dessutom, det bara visar ett QWERTY-tangentbord. MochaSoft säljer en utökad version av appen (namngiven VNC) via Apple iTunes App Store. Till skillnad från VNC Lite appen kan VNC app stödja text makron och en högre skärmupplösning.