Sansui 2000X Information

June 29

Sansui 2000X Information


Sansui mottagare är bland de mest eftertraktade av vintage ljudentusiaster. En snabb genomgång av eBays vintage mottagare auktioner januari 2011 visade Sansui vara den näst mest auktion märke. Den 2000X är en fin, nybörjar vintage Sansui mottagare.

Det grundläggande

Den 2000X släpptes första gången 1972. Det presenterade då nya FM stereo brusreducering, FM muting, två phonoingångarna, två FM antenningångar och två valbara högtalarsystem.

Modest Ström betyder inte blygsam Sound

Den 2000X har kontinuerlig effekt på 52 watt vid 40 last och 39 watt vid 80 belastning. Sammanfattningsvis är detta en 39 watt per kanal mottagare. Även om det kanske låter powered i modern tid av 500 watt per kanal hemmabiosystem, är det viktigt att notera två faktorer: 1) i den klassiska ljud eran av 1970-talet, tillverkarna var mer benägna att underskatta watt än överskattning; och 2) de är 39 watt kontinuerlig effekt, inte intermittent ström som i en hemmabio. När ihopkopplad med höger högtalare och placeras i en liten till medelstor lyssna utrymme kommer mottagaren fortfarande skaka fönster och skallra dörrar.

visuell presentation

Som med de flesta vintage mottagare har Sansui 2000X en vacker visuell presentation. Den har en stor, briljant upplyst FM-signal styrkemätare och har en svart, rökt akryl ansikte ovanpå en attraktiv silver styrsektion. Ansiktet är fortfarande mörkt tills FM-läget är valt. Vid denna tidpunkt det lyser en lysande grön med en orange ratten pekare. Hela enheten är innesluten i en trevlig brun trä fanér.