Hur man fixar en No-Disc Fel på en DVD-spelare

June 22

Trött på att se no-skiva fel varje gång du försöker att titta på en film? Inga skiv fel orsakas ofta när DVD- eller laserlins pickup har blivit smutsig och orsakar DVD-spelaren att inte kunna läsa DVD. Följ dessa steg för att ta reda på hur man fixar en no-skiva fel på en DVD-spelare.

Instruktioner

1 Kontrollera skiva du använder för repor och smuts. Om skivan är skadad kommer inte att spela ordentligt, oberoende av DVD-spelarens förmåga att fungera. Du kan använda en DVD reparationsanordning som "Disc Doctor" att reparera DVD eller köpa en ny DVD.

2 Se till att skivorna du använder passar rätt format som din DVD-spelare. Till exempel, om din DVD-spelare inte stöder hemma brända DVD-R, kan du inte använda en DVD-skiva som du gjort hemma. Du kan behöva uppgradera till en nyare modell, av vilka de flesta accepterar de senaste DVD-format.

3 Rengör laserlinsen med en DVD laserrengöringsskiva. DVD laser linsrengöringsskivor kan köpas på de flesta elektronikåterförsäljare eller på nätet. Sätt laserrengöringsskivan och följ instruktionerna.

4 Sätt i en korrekt formaterad, oskadad skiva i spelaren. Lyssna för att se om det börjar läsa skivan. Om det fortsätter att göra något ljud och ger dig samma budskap, då problemet är förmodligen att skivan inte snurrar i enheten.

5 Stäng av enheten och dra ut den. Ta bort ytterhöljet genom att ta bort de tre eller fyra skruvar och lyfta överdelen av. Detta gör att du kan se om något är helt enkelt fast eller fastnat. Om så är fallet, en enkel knuff tillbaka till rätt position kommer att åtgärda problemet.

6 Rengör linsen när DVD-spelaren är öppen. En smutsig lins är troligen orsaken till ingen skiva fel. Linsen ska rengöras med isopropylalkohol och en bomullspinne.

7 Ta din DVD-spelare att ha det professionellt fast endast när ingen av dessa andra lösningar löser problemet. En professionell reparatör kommer att kunna berätta för dig om fastställande din DVD-spelare är värt pengarna.

Tips

  • Om du öppnar DVD-spelare och upptäcker att du inte vet något om vad du ser, kan det vara bäst att ha en professionell ta en titt på det stället.
  • Håll alltid DVD-spelaren urkopplad när du öppnar det upp.
  • Om en DVD-spelarens spindel eller laserlinsen skadas, är det oftast billigare att köpa en ny DVD-spelare.