Hur man ändrar termostat i en Ford Focus

May 11

Du kan ha ett stort problem med din lilla Ford Focus om termostaten inte fungerar som den ska. Lyckligtvis för Focus ägare, har Ford gjort ändra termostaten en relativt snabb, smärtfri procedur. På mindre än en timme, kan du vara tillbaka bakom ratten i din Ford Focus.

Instruktioner

1 Se till att motorn i din Ford Focus är cool. Använd jack och jack står eller hjul ramper för att höja framsidan av Focus. Vända kylarlocket ca 1/4-varvs för att minska trycket i kylsystemet. Ta bort locket när väsande stopp, indikerar trycket avlastas.

2 Leta radiator draincock på passagerarsidan av botten av radiatorn, som vetter mot baksidan av Focus. Fäst en slang till kontakten, om så önskas för att minimera kylvätska spill. Lossa kontakten för att dränera kylvätskan i en lämplig behållare. Återanvänd kylvätska om relativt nya och rena.

3 Tryck låsclipset på botten av coilpack kablaget uppåt samtidigt som du drar ur kontakten mot dig för att dra ur selen. Använd en 10 mm öppen nyckel och en 13 mm uttag för att ta bort konsolen håller avgasåterföring (EGR) rör. Tryck ned EGR röret tillgång termostathuset.

4 Använd tång för att lossa klämman vid motorns ände av den övre kylarslangen där den möter termostathuset. Dra slangen från huset. Ta ut två skruvar som håller huslocket och ta av locket.

5 Notera positionen av den gamla termostaten. Dra ut den gamla termostaten och sittplats nya termostaten i termostathuset i samma position. Rengör eventuella rester från insidan av huslocket. Placera ny packning över termostaten och locket på.

6 Återkylarslangen, EGR röret och fästet och coilpack ledningsnätet. Fyll kylaren med reserv eller nya kylvätska. Starta din fokus och låta motorn värmas upp. Kontrollera efter läckor.

Tips

  • Försök inte att dränera kylvätskan när bilens motor är varm.