Hur man tar ner gastank på en 1996 GMC Suburban

August 29

År 1996 använde GMC Suburban en gastank stål att innehålla sitt bränsle. Denna tank är stark och robust, men med tiden och genom vissa väderförhållanden, kan tanken börjar brytas ned och korrodera, ibland inifrån och ut. Detta kan resultera i partiklar i bränslesystemet, igensatta bränslefilter eller andra frågor. Fix är att ersätta tanken med en ny modell.

Instruktioner

1 Kör Suburban så mycket som möjligt för att tömma tanken. Normalt skulle du försöka att suga ut tanken, men dessa gas påfyllningshalsar är svåra att suga på, och det blir farligare i processen på grund av öppna rökgaser. Om du inte kan köra lastbilen, har en assistent i närheten för att hjälpa till med att sänka bensintanken.

2 Lyft upp SUV med domkraften och ställ den på fyra pallbockar. Var säker på att det är säkert före arbete under lastbilen.

3 Lossa slangklämman på tankhalsen och ventilationsslang med hjälp av skruvmejsel, sedan bända slangen från tanken. Lossa men inte bort gastank banden med hjälp av en 3/8-tums Ratchet, förlängning och ingångar.

4 Koppla den elektriska anslutningen på toppen av gastank med händerna. Koppla bränsleledningarna vid toppen av tanken med hjälp av skruvmejsel.

5 Placera träblocket på toppen av jacket pad, sedan höja upp domkraften att bara kontakta gastanken. Placera assistent vid ena änden av tanken med dig på andra, ta bort bensintanken banden med hjälp av spärr. Har din assistent balansera tank som du sänka domkraften försiktigt. När tanken sänks hela vägen, skjut den av domkraften på marken, dra ut från under bilen.

Tips

  • Rök aldrig eller ha en öppen eld i närheten medan du arbetar på bränslesystemet i ett fordon. Om du gör det riskerar du att orsaka en brand, skada fordonet och upprätthålla skada.