Hur att bogsera med en 1987 Ford Ranger

February 6

Hur att bogsera med en 1987 Ford Ranger


Ford presenterade Ford Ranger 1983 för att ersätta ett importerat fordon som tillverkas av Mazda. År 1987, Ford uppgraderade 4x4 med en hög Rider STX paket. Detta gav lastbilen en högre rida och en säng monterad ljus bar. 1987 Ranger erbjöds med två motoralternativ: en 2,3-liters, 4-cylindrig och en 2,9-liters, 6-cylindrig. Dragkapacitet Ranger beror på motorstorlek. Instruktionsboken kan berätta vad din specifika kapacitet är.

Instruktioner

1 Bestämma den totala vikten av släpvagnen ska dras. Detta är massan hos släpvagnen plus massan av lasten. Informationen kanske finns på trailern skylten eller genom att ta vagnen till en allmän fordonsvikten skala.

2 Kontrollera draget dragkapacitet genom att spela in sin klass från dataplattan på hake: Klass I (upp till 2.000 pounds), klass II (upp till 3500 pounds), klass III (upp till 5000 pounds) och klass IV (upp till 10000 pounds). Om Ranger inte har en hake, men i stället en boll montera på stötfångaren, konsultera bruksanvisningen för sina begränsningar.

3 Kontrollera Ranger dragkapacitet från bruksanvisningen. Använd denna information för att avgöra om lastbilen säkert kan dra vagnen. Fordonet och hitch: s kapacitet måste vara större än den totala massan av trailern och lasten. Om bilens dragkapacitet är 2500 pounds och släpet och lasten väger 2.700 pounds, är det osäkert att bogsera släpet.

4 Fäst släpvagn till fordonet. Säkerhetskopiera Ranger till släpvagnen tunga. Sänk tungan på skumt och låsa den på plats med spärren. Säkra spärren genom att sätta in en kopplingstapps genom den.

5 Fäst trailer kedjor till fordonet i en korsning mönster.

6 Fäst släpvagn elektriska kontakten till fordonets mottagare. Testa släpets lampor genom att cykla genom de olika kombinationerna och bekräftar lämplig belysning på baksidan.

7 Gör en sista dubbel kontroll av fordonet, trailer och alla anslutningar till fots helt runt den.