Typer av påhängsvagnar

June 5

Typer av påhängsvagnar


Om du funderar på att gå lastbilsindustrin är det smart att bekanta sig med de olika typerna av påhängsvagnar som kan hittas på vägarna i hela USA. Påhängsvagnar används för att dra olika typer av last, såsom boskap, farliga gaser och vätskor, bilar och långa föremål. Tvärtemot vad många tror, ​​påhängsvagnar har också en vändcirkel som är mindre än deras längd. Detta innebär att lastbilen fortfarande lättmanövrerad och kan lätt köras på stadens vägar och runt docknings områden.

tankfartyg

Tankfartyg används för att dra farliga gaser och vätskor, såsom bensin, naturgas och andra farliga kemikalier. Mejeriprodukter och apelsinjuice är också oftast transporteras i tankfartyg, eftersom denna typ av last måste hållas fräsch och borta från värmekällor.

Semitrailer tankbilsförare måste utbildas för att arbeta med dessa typer av kemikalier och vätskor som de skiftar ofta under transport. De flesta förare som arbetar med tankfartyg krävs för att få en farliga ämnen Godkännande eller HAZMAT, på sitt körkort. Detta stöd visar att de har utbildats för att hantera de olika kemikalier och vet vad de ska göra i händelse av en nödsituation på vägen.

trailers

Flak trailers används för att dra tunga föremål såsom entreprenadmaskiner och bilar. Denna typ av påhängsvagn ibland laddas via en kran som lyfter tunga föremål på lastbilen. Förare som är intresserade av att använda denna typ av släpvagn måste skolad i rätt teknik för att säkra deras last. Tarps och kedjor kan bidra till att säkra de tunga föremål och de måste kontrolleras regelbundet under hela resan.

vans

Om du någonsin har använt ett rörligt tjänst för att transportera dina husgeråd till ditt nya hem, har du kommit i kontakt med en van påhängsvagn. En van påhängsvagn har bakre lastportar och ramper som gör det möjligt för förarna att lasta och lossa sina varor. Dessa typer av påhängsvagnar används också för att transportera lättfördärvliga produkter, eftersom de kan vara utrustade med kylenheter.

boskap

Boskap används för att transportera djur såsom svin, hästar, får och kor. Dessa semitrailers är frigående så att djuren har frisk luft under transport och hålls bekvämt. Om du funderar på att transportera djur, kom ihåg de måste kontrolleras regelbundet under både enheten och lastning och lossning processer för att säkerställa att de inte trampas eller skadade.