Hur man gör en avgas Tyst

December 11

Hur man gör en avgas Tyst


När avgassystem är monterade på fordonet, är avgasljudet inte bara överförs från avgasröret ljud utan genom vibration av fordonet. Åkkomfort kan bli påverkade av en konstant surrande av avgasljudet. Gamla ljuddämpare med nedbrutet baffel material kommer att vara högre. Efter marknaden prestanda avgaser kan öka ljudet som en följd av utökade rör och kamrar är utformade för att tillåta gaser att fritt röra sig genom systemet med liten dämpning. Ljudkontroll uppnås när vibrationer, avgasljud dämpas.

Instruktioner

1 Reparera eventuella avgasläckor. Avgasläckor kommer att skapa en betydande mängd brus. Rör eller ljuddämpare med rost hål eller betydande skador bör bytas ut.

2 Installera ljuddämpande material i kabinen av fordonet. Avgasljud kan avsevärt dämpas genom installation av ljuddämpande mattor. Mattorna är installerade mot ren metall av en hytt, som kräver avlägsnande av de inre innehåll. För att uppnå maximal ljudreduktion bör dämpande material installeras inte bara på golvet och väggarna i kabinen, men också taket under klädseln, och i väggarna i fordonets dörrar.

3 Ersätta ljuddämparen. Ljuddämparen design är den viktigaste bidragsgivaren till ljudkontroll i avgassystemet. Ljuddämpare med multipla kammare tillåter ljudvågor att kollidera med varandra, vilket skapar en makulering eller muting effekt. Ljuddämpare utformade med ljudabsorberande bafflar använda material, såsom glasfiber eller fibrer av rostfritt stål, för att absorbera ljud i ljuddämparen.

4 Lägg till eller byta ut nuvarande slutrör med en svängning slutrör. Resonans tips tillverkas med ljuddämpande material i väggen av avgasspetsen. Som avgaserna och tillhörande ljud lämnar ändröret kommer svängning spetsen absorbera några ljudvågor.

5 Installera en ljuddämpande avgas wrap. Hög temperatur avgas wraps finns som inte bara dämpa ljud men isolera avgassystemet. Wrap med hög temperatur, ljuddämpande material runt avgasrör och ljuddämpare för att dämpa de vibrationer som överförs till luften och vehikel.

Tips

  • Installation av hög temperatur avgas wraps bör göras när avgassystemet kyls för att undvika brännskador.
  • Spraya avgas wraps med en silikon som täcker fuktspärr. När fukt blir instängda i avgas wrap (väg stänk, väder eller kondens), kommer fukten snabbt försämra de underliggande metaller och minska den totala livslängden för avgassystemet.