Bil målning Guide för idioter

October 20

På grund av den allmänt höga kostnaden för professionella bil-lacke, kan du välja som en automatisk ägare att måla din bil själv. Gör det själv kan spara pengar på arbete eftersom de enda kostnaderna inkluderar färg, bandet, den hyrda sprutpistolen och primern. Målning kan vara en tidskrävande arbete, men om tillräckligt försiktighet iakttas, kan resultaten vara givande och väl värt den tid och ansträngning.

Förberedelse

Före målning bilen, kommer du vill hitta en bra plats inomhus med en hel del utrymme, företrädesvis ett garage. Även om du kan måla din bil utanför, kan processen ta en stund, och det skulle vara säkrare att inte ha bilen utsätts för väder och vind. Plötslig regn, snö eller kyla kan förstöra din lack och göra det mycket svårare. Om du är tillräckligt noggrann, kommer den faktiska målningen inte göra för mycket av en enda röra, men du kommer att vilja det utrymme där du gör målningen för att vara så lättlästa som möjligt i fallet med stänk.

Enligt MonsterGuide.net, kommer ytan av ett otvättat bil innehåller många olika ämnen och massor av skräp som stör färgens förmåga att binda till bilen. Rengör bilen långt innan måla det; tillåta flera timmar för att helt torr. Du kan använda en svamp och hink med såpvatten för att rengöra din bil eller så kan du ta med den till en biltvätt.

När bilen är tillräckligt torr, att tejpen delar av bilens exteriör som inte kommer att målas för att minimera rensningen har du göra när du är klar målning. Använd ett band speciellt framtagen för detta ändamål, såsom blå målartejp. Tejp tjock kartong eller tyg över någon glas, såsom vindrutan och speglar, och över någon annan del av den vård du kommer inte att måla.

Primrar tillämpa en slät yta på vilken färgen kan lätt vidhäfta. Applicera primer (följ instruktionerna som följer med det) med hjälp av sprutpistolen. Sprutpistoler kan hyras från de flesta stora järnaffärer. Om du kan få tillgång till vissa skräp bitar av bil exteriör att öva på innan målning bilen, använda dem för att bekanta dig med hur vapnet fungerar.

Applicera ett par lager primer till bilens kaross, hålla rockar så smidig och jämn som möjligt och låta primern torka mellan lagren. Håll alltid sprutpistolen vinkelrätt mot ytan som sprutas. Vid sprutning de nedre kanterna av bilen, böja eller knäböja så att du kan se exakt vad du besprutning.

Målning och underhåll

När primern har tillämpats, är det dags att måla din bil. De flesta amatörer och professionella målare använder sprutpistoler för att fastställa en slät, jämnt skikt och för att hålla färg så enhetlig över bilens kroppen som möjligt. Använd samma teknik som du använde med primern. Gäller även, stadiga slag och göra ditt bästa för att se till att pälsen är så jämn som möjligt. Inte gå över samma område flera gånger samtidigt som en kappa --- detta kommer att resultera i blotching. Applicera så många skikt som rekommenderas i färg instruktioner och som förefaller nödvändiga. Enligt Neilslade.com, bör du tillåta minst 10 till 15 minuter mellan varje lager du målar; låt det sista skiktet torka i minst 30 till 90 minuter. Kontrollera dessa siffror mot de instruktioner som följde med färgen du använder. När det sista skiktet har tillräckligt torkat, föreslår MonsterGuide.net du använder ett par lager klarlack för tätningsmedel.