Hur gör jag Storlek CD-omslag för utskrift eller hur?

April 28

Hur gör jag Storlek CD-omslag för utskrift eller hur?


CD-fodral innehåller en plast läpp på insidan för att hålla omslag, informations artist och spårar förteckningar på plats. Juvelen fall är en universell storlek, så att alla CD-omslag är samma dimensioner. Med populariteten för att blanda och bränna CD-skivor på persondatorer, kan musikentusiaster vill designa och skriva ut sina egna CD-omslag att glida inuti en plastfodral. Att få storlek precis rätt kräver digital bildbehandling programvara som gör det möjligt för användaren att ange de exakta måtten för utskrift.

Instruktioner

1 Öppna bildbehandlingsprogram på datorn genom att dubbelklicka på namnet på programmet.

2 Öppna en bild av en CD-omslag genom att klicka på "File", välja "Öppna" och klicka på mappen som innehåller bilden. Fånga en ny CD-omslag genom att högerklicka med musen på en bild, välja "Copy" och sedan klicka på "Klistra in" i bildbehandlingsprogram för att placera en kopia av bilden i arbetsområdet. (På vissa program, kan det vara nödvändigt att klicka på "File" och sedan "Ny" för att skapa en ny arbetsyta innan klistra in den kopierade CD-omslag.)

3 Klicka på "Bild" -fliken längst upp på skärmen och välj "Bildstorlek" från rullgardinsmenyn.

4 Ange 4,95 för bredden och höjden i de två rutorna "inches" och sedan på "OK". Detta är något mindre än de 5-by-5-tums dimensioner av CD-fodralet, så det kommer inte att bli nödvändigt att skära bilden för att passa fallet. Om mätningarna är i centimeter, ställa in bredden och höjden vardera 12.573 centimeter (vilket är detsamma som 4,95 inches), klicka sedan på "OK".

Höjd och bredd mätningar skall vara densamma eftersom fack för omslagsbilder i en CD fodralet är en perfekt kvadrat.

5 Slå på skrivaren. Klicka på "File" -fliken och välj "Skriv ut".

Tips

  • Alla CD-fodral mäta 5 inches med 5 inches. Skriva locket något mindre kan minska behovet av att trimma utskriften med en sax.