Vad är en VGA-kamera läge?

December 26

Vad är en VGA-kamera läge?


I moderna dagar, har VGA display standard för länge sedan fallit i glömska. Utvecklat vid gryningen av persondatorn, standarden var ett stort genombrott från en av de största företagen i datorer, IBM. Standarden såg utbredd användning och snabbt förbättras av konkurrenter, skapa nyare standarder som Super VGA eller SVGA, kan högre upplösning och fler färger än VGA.

VGA

VGA står för "video graphics array" och hänvisar till en uppsättning specifikationer för visning av bilder på en dators bildskärm. Utvecklat av IBM, var kommunikations specifikationen ursprungligen infördes på bolagets PS / 2 rad 1987 och snabbt blev standardiserade bland datortillverkare. Specifikationen använder en analog 15-stiftskontakt och har en fast upplösning på 640 gånger 480 bildpunkter.

Användning

Många CRT (katodstrålerör) bildskärmar använder VGA-kontakter, och tidiga LCD-skärmar har vanligen både analoga VGA- och digitala DVI-portar. Specifikationen tillåter endast upp till 256 färger och är fortfarande upplösningen basnivån för de flesta operativsystem. När en dator startar upp i felsäkert läge, det standard VGA specifikation på grund av förarens display problem som kan orsakas av högre upplösningar. Standarden sågs också på tidiga digitalkameror.

VGA-kamera

När VGA-specifikation används för att hänvisa till en kamera, betyder det en kamera som producerar digitala bilder som passar in i de begränsningar av VGA. Detta innebär att bilden blir på högst 640 gånger 480 bildpunkter och kunna visa ett urval av 256 färger per pixel. I en tid präglad av kameror som skjuter i tusentals pixlar, kallas megapixel, VGA-kameror skjuta på extremt låg upplösning, kan endast 0,3 megapixlar.

moderna VGA

Idag är VGA sällan används utanför miniatyrkameror ses på mobiltelefoner, och även där det är snabbt på att bli en föråldrad teknik. VGA har utvecklats sedan 1987, dock, och moderna display specifikationer utnyttja samma process som VGA infördes med tillägg av tusentals pixlar och tusentals färger.