Felsökning en Samsung DVD-V3500

August 30

Felsökning en Samsung DVD-V3500


Samsung DVD-V3500 är en mediaspelare som spelar DVD-skivor samt äldre VHS-band. Det kan vara en bra kombination om du vill titta på nyare DVD-filmer och ändå kunna använda band, som filmer eller filmklassiker, att du äger. Även om spelaren fungerar normalt bra, kan du ibland stöter på problem med det. De flesta av dessa frågor antingen relatera till den avlägsna eller spelarens bild eller ljud. Med lite felsökning kan du ofta lösa problemet själv och komma tillbaka till njuta av dina filmer.

Instruktioner

Fjärrkontroll Felsökning

1 Se till att det finns ingenting i framsidan av DVD-spelaren blockerar fjärrkontrollens infraröda strålen. Om något blockerar fjärrkontrollens signal, kommer spelaren inte svarar när du försöker att använda fjärrkontrollen.

2 Tryck på kontrollknapparna på spelaren själv för att se om de fungerar. Om spelaren inte svarar när du använder dessa kontroller, tryck och håll "info" knappen på fjärrkontrollen i minst fem sekunder för att försöka sig på en mindre återställning. "Info" -knappen är precis nedanför "play / pause" -knappen. Om spelaren fungerar ordentligt när du använder sina egna knappar, fortsätter felsökning fjärrkontrollen.

3 Kontrollera batteriernas orientering i fjärrkontrollen. De positiva och negativa terminalerna på batterierna måste rada upp med de positiva och negativa etiketter i fjärrkontrollens batterifack.

4 Återställ fjärrkontrollen. Ta ut batterierna ur batterifacket, tryck och håll på fjärrkontrollens "Power" -knappen i minst 30 sekunder för att återställa fjärrkontrollen.

5 Byt ut batterierna mot nya om fjärrkontrollen inte fungerar efter återställning det.

Video och ljud Felsökning

6 Rengör skivan om video eller ljud är förvrängd eller om skivan är ospelbar. Om disken har fläckar eller repor, kan det behöva bytas ut, men om det är bara smutsig, rengör den med en mjuk trasa genom att torka från insidan till utsidan av skivan. Alternativt, köpa och använda en DVD renare lösning eller använda ett milt rengöringsmedel med vatten. Var noga med att helt torka disken om du använder vätskor för att rengöra den.

7 Prova videoband i en annan spelare om du inte kan få en VHS-band att arbeta. Om tejpen inte fungerar i en annan videobandspelare, är problemet med bandet och inte spelaren. Om bandet fungerar i en annan spelare, kan du behöva använda en VHS huvud renare i VCR; Detta rensar spelarens komponenter som läser bandet själv.

8 Kontrollera sladdarna som förbinder spelaren till TV: n. Om någon av dessa sladdar är lös eller frånkopplad, kan din video, ljud eller båda förvrängas eller kan försvinna helt och hållet. Se till att varje sladd är ordentligt ansluten till spelaren och TV: n. Om du är osäker på uttagen att använda, kontrollera anvisningarna i din spelares bruksanvisning.

9 Ändra att ljudet är inställd på rätt ljudinställning om du har inget ljud. Om enheten du ansluter spelaren till har en Dolby Digital-dekoder, behöver du "PCM" alternativet; annars behöver du "Bitsream" alternativet. Om du är osäker på om någon av dina enheter har den dekoder, ändra denna inställning och sedan ändra tillbaka om det inte hjälper. Om du vill visa eller ändra den aktuella inställningen genom att trycka på "DVD" -knappen och sedan på "menu" knappen på fjärrkontrollen, sedan, med hjälp av menyn på skärmen, välj "Setup", "Audio" och "Digital utgång."

10 Återställ spelaren om du inte kan lösa problemet själv. Detta gör att enheten att återgå till fabrikskonfiguration. Även om detta kan korrigera många problem, kommer alla inställningar och alternativ du har valt för spelaren att ändra tillbaka till sitt standardläge, så att du kan behöva ställa in spelaren igen efter återställning det. Tryck och håll "snabbspolning framåt" och "bakåt" -knapparna på spelaren i minst 15 sekunder för att återställa den. Trycka på knapparna på själva spelaren; återställningen kommer inte att fungera om du använder fjärrkontrollen.

Tips

  • Om du har provat allt du kan, men ändå inte kan få spelaren att fungera korrekt, kan du behöva kontakta Samsung support och fråga om att få spelaren service. Ring Samsung Customer Care Center på 800-726-7864.