Plasma Vs. LCD uppdateringshastighet

June 24

Klassificeras som högdefinitions-tv - TV som har en högre skärmupplösning än standard-definition och kära - plasma-TV och LCD-TV har uppdateringsfrekvenser. Dessa är de frekvenser vid vilka de TV-apparater visa nya bilder. Plasma-tv har generellt högre uppdateringsfrekvens än LCD-TV, även om några LCD TV-modeller har högre priser än plasma-TV.

Olika typer av display

Både plasma och LCD-TV använder platt-elektroniska visuella. Den plasma-tv användning innehåller små celler som består av elektriskt laddade joniserade gaser. Dess sammansättning leder till ett tillstånd av materia som kallas plasma, vilket är där prefixet "plasma" kommer från. Cellerna är ansvariga för att producera bilder, och de gör det i en snabbare takt än LCD-TV, som använder flytande kristaller.

Bakgrund

Uppdateringsfrekvens växte i betydelse när de tidigaste LCD-TV upplevde rörelseoskärpa, vilket är en randeffekt som inträffar när TV: n inte kan hålla jämna steg med snabba rörelser på skärmen. Rörelseoskärpa var inte ett så stort problem med plasma-TV, eftersom dess inneboende förmåga att generera bilder snabbt garanteras en effektiv behandling av snabb-motion händelser och därmed produktionen av släta bildskärmar. De 60 hertz eller cykler per sekund, blev frekvens standard LCD-TV uppdateringsfrekvens på 2007, följt av 120 Hz takt under 2008. De flesta plasma-TV använder en 600 Hz takt.

Jämförelse

Numret som representerar en uppdateringsfrekvens står för antalet gånger per sekund som TV uppdateras eller ändras, dess display. Sålunda kan en 60 Hz TV ändra dess display 60 gånger, medan en med 120 Hz kan göra så 120 gånger. Således är standard 600 Hz av plasma-TV ska vara fem gånger så effektivt i att dämpa rörelseoskärpa. Emellertid detta har en uppdateringsfrekvens som kallas en sub-fältrörelse, vilket innebär att TV: n är beroende av en sub-field drive att blinka var och en av de 60 ramar som den visas i en andra 10 gånger.

Nuvarande status

Från och med oktober 2011 har 60 Hz och 120 Hz överträffats av snabbare uppdateringsfrekvenser som 240 Hz, 480 Hz och även 960 Hz. Den sistnämnda satsen tillämpas på vissa LCD-TV från Sony. På LCD-TV i synnerhet sådana satser kombineras med videobearbetning teknik för att minska en ryck rörelse som gjorts av displayer som kallas skakningar. Å andra sidan, plasma-TV stick i allmänhet med 600 Hz.