Hur man skapar genvägar på en BlackBerry Curve

October 5

Hur man skapar genvägar på en BlackBerry Curve


Även om du inte kan ändra kortkommandon för meddelandehantering, Internetsurfning, media, kalender och andra funktioner på din BlackBerry Curve, kan du ändra genvägar på startskärmen samt var knapparna på sidan av kurvan tar dig när du trycker på dem. Var och en av dessa förändringar kräver en annan process, men det kommer att ge dig en personlig, mer effektiv, BlackBerry använda erfarenhet.

Instruktioner

1 Öppna din BlackBerry menyn genom att trycka på menyknappen (ser ut som sju punkter) medan på startskärmen. Du kommer att se ett antal ikoner som representerar olika program, funktioner och verktyg som är installerade på din telefon. Välj fem av dessa ikoner som du vill ska visas på startskärmen som genvägar.

2 Bläddra till ditt första val av ikoner, och markera det. Även om det är markerat genom att trycka på menyknappen och välj "Move". En ruta visas runt din ikon, och när du bläddrar, kommer ikonen att flytta dit du uttryckte det. Placera den i mycket övre vänstra hörnet av menyn; någon ikon i detta hörn blir den främsta genväg på startskärmen.

3 Tryck på menyknappen igen när du har placerat ikonen där du vill ha den, och välj "Complete Flytta." Rutan runt ikonen försvinner och ikonen kommer att sitta, markerat, varhelst du lämnade det. Upprepa processen för fyra andra ikoner som du vill i dina genvägar, placera varje ikon i den andra, tredje, fjärde och femte fläckar i den översta raden i menyn.

4 Tryck på bakåtknappen (ser ut som en pil, till höger om rullningskulan), och kontrollera att se om de ikoner som du flyttat nu visas som genvägar på startskärmen. Om de inte gör det, tryck på menyknappen och försök processen igen.

5 Klicka på "Alternativ" i menyn, och rulla ned till Skärm / tangentbord för att redigera genvägar som har tilldelats till knapparna på vänster och höger sida av din BlackBerry. Rulla ned tills du ser "från höger snabbknapp öppnar" och "Vänster snabbknapp öppnar."

6 Markera och klicka på ordet bredvid "från höger Convenience nyckel öppnas" och bläddra nedåt i listan över alternativ för att ändra vilken funktion som snabbknapp tjänar. Klicka på det alternativ som du vill välja, och upprepa för att underlätta Key vänster sida.

7 Tryck på bakåtknappen tre gånger, spara dina ändringar när du tillfrågas, och du kommer att vara tillbaka på startskärmen, redo att använda dina nya genvägar.

Tips

  • Att se kortkommandon medan i webbläsaren, mapp media, meddelandemapp eller kalendern klickar du på menyknappen och välj "Hjälp". Rulla till "Se genvägar" alternativet, och klicka på den; genvägar för den funktionen kommer att visas på skärmen.
  • Även om det verkar vara sex utrymmen för genvägar på startskärmen kommer menyikonen alltid visas i den sjätte (och botten) utrymme; du kan inte ersätta eller ändra det.