Hur man använder flera iTunes-bibliotek med en iPhone

March 1

Hur man använder flera iTunes-bibliotek med en iPhone


En av de till synes ändlösa funktioner i Apple iPhone är oförmåga att synkronisera enheten till flera iTunes-bibliotek. Om du har två olika datorer, kanske en stationär och bärbar dator var och en med sin egen iTunes-bibliotek, kan du inte lägga till båda uppsättningarna av musik och video till din iPhone. Om du har iPhone synkroniseras till en dator och du försöker ansluta den till en annan dator, blir du ombedd med möjlighet att skriva över alla medier. Lyckligtvis kan du komma runt denna begränsning genom att ladda ner ett enkelt program som kallas SwapTunes till din iPhone. När SwapTunes körs skapas en ny iTunes-bibliotek som du kan synkronisera från vilken dator som helst, och du kan växla fram och tillbaka mellan flera bibliotek.

Instruktioner

1 Anslut din iPhone till en dator. Öppna iTunes och tryck på "Sync" för att synkronisera all din musik, video och podcaster till iPhone. Koppla din iPhone.

2 Gå till "Verktyg" på din iPhone. Välj Installer.app och hämta SwapTunes programmet. Kör programmet. En liten ikon visas och visar "Byta din musik / videobibliotek." IPod-programmet på iPhone visar "nr Innehåll" eftersom du bara har en uppsättning av media just nu.

3 Anslut din iPhone till en annan dator med en separat iTunes-bibliotek. Synkronisera den för att erhålla den andra uppsättningen av media.

4 Klicka på SwapTunes programmet att börja köra igen. Gör detta varje gång du vill växla från den ursprungliga iTunes-bibliotek.

Tips

  • SwapTunes är ett snabbt sätt att använda flera bibliotek på din iPhone. Det finns ett annat sätt att göra det som är mer komplicerat och innebär att man använder en Hex editor på datorn för att stänga av restriktioner på din iPhone. Se referenser.