Hur identifiera luftkonditionering Problem i en Honda Civic

August 10

Hur identifiera luftkonditionering Problem i en Honda Civic


Du normalt inte ge det inre arbetet i din Honda Civic en tanke tills något går fel, särskilt när det påverkar den inre temperaturen. Men besöker bilmekaniker efter din luftkonditionering pauser kan vara en kostsam resa om du inte planerar på en sådan kostnad. Så länge du vet tecken att leta efter i förväg, kommer du att vara mycket mer förberedda, och kan även spara pengar när du diskutera frågan med en mekaniker.

Instruktioner

1 Sätt problem i ord innan du börjar peta och prod din bil, även om det är en enkel förklaring som "Det blåser varm luft i stället för kallt" eller "Jag hör en gnisslande ljud under huven när jag vrider A / C på . "att kunna förstå resultatet av ett problem är nyckeln till att lokalisera dess orsak. Det kommer att hjälpa mekanikern lokalisera problemet och kommer att spara onödig tid i det långa loppet.

2 Kontrollera freon nivå med ett grenrör mätare när bilen går på tomgång. Det finns två anslutningar under huven anslutna till A / C: s köldsystem som ska märkas som sådan, en för hög Psi slutet av mätare (den röda sidan) och en för den nedre delen (den blå sidan). Om nivån är obalanserad, kommer det att leda till att hela luftkonditioneringssystemet att stängas som en säkerhetsåtgärd. Om nivån är låg, kan du ha en läcka som behöver fixas så snart som möjligt.

3 Slå på luftkonditioneringen och motorhuven på bilen för att kontrollera kompressorn. Många problem kan uppstå på grund av en gammal eller inte fungerar kompressor, som ofta diagnostiseras genom de olika ljud din bilmärken. Till exempel kan en kvarnen eller en plötslig skrikande ljudet av metall indikera ett problem med kopplingen, medan ett banging ljud nära motorn kan innebära att kompressorn slits ut och bör bytas ut. Om kompressorn fortsätter att slå på och av, är freon nivå fel. Om den inte slås på rätt sätt, kan problemet inte ens vara relaterade till A / C, men kraften i sig.

4 Inspektera motorn. En Civic motor ligger vid sidan av A / C inställning under huven, så om du inte kan hitta något fel med freon nivåer eller kompressorn, kan du behöva överväga en annan källa. Om du upptäcker att motorn är igång varm, kommer dess närhet till A / C negativt påverkar systemets kylkapacitet.

5 Kontakta en mekaniker du litar på, en som vet hur man tar hand om Honda-modeller. När du har en god uppfattning om vad som händer med din bil, kommer du att kunna kommunicera effektivt och komma till en överenskommen pris.

Tips

  • Det bästa sättet att förhindra en dyr reparationskostnaden är att ha bilen rutinmässigt inspekteras av en mekaniker med erfarenhet i Honda modell bilar. Det är alltid bättre att fånga ett problem innan det blir för en reversibel punkt, och planerat underhåll kostar mindre än en oväntad reparation.
  • Beroende på det år din Civic, kan A / C använder R12 freon. Försök inte att justera nivån på freon själv, eftersom det kräver speciella verktyg som hindrar freon från släpps ut i atmosfären. Det är olagligt att köpa R12 freon utan licens och gör så bär en rejäl böter.