Historien om Mazda RX8

July 1

Historien om Mazda RX8


Mazda RX-8, och dess föregångare, RX-7, är de enda modeller som tillverkas av Mazda Motor Corporation drivs av Wankel roterande motor. RX-8 är en populär sportbil som hjälpte Mazda ingenjörer övervinna det dåliga rykte rotationsmotorn fick under 1970-talet och har sedan dess blivit en av de mest eftertraktade japanska importsportbilar i dag.

Wankel Problem

Historien om Mazda RX8


Mazda debuterade Wankel roterande motor i det bilar som börjar i 1971, och det kan ha gått vidare till stora framgångar för sitt lugna prestanda hade det inte varit för 1973 och '78 bensinbrist. Trots att en väl fungerande motor, var det en gas hog. Amerikanerna skyggat och sökte de mer ekonomiska Honda import.

RX-serien

Historien om Mazda RX8


Mazda fortsatte att använda sina roterande motorer i RX modeller 2 till 5 och sedan RX-7 sportbil. Men RX-7, som infördes 1978, var inte en särskilt vacker bil och inte bekväm att köra. Om det inte hade varit för införandet av Miata 1989, kan Mazda linje har sjönk i glömska. RX-8 förändrat det med sofistikerad design.

roterande Resurgence

Historien om Mazda RX8


Trots styling brister, RX-7: s tweaked 1146cc Wankel roterande utvecklades väl, att uppnå 0-60 mph och överträffade triumfen TR7 och Porsche 934. Det banade väg för RX-8 för att behålla den roterande motorn och förbättra sina meriter som en allvarlig högpresterande, men ändå relativt ekonomiskt, motor.

Ange RX-8

RX-8 följde RX-7 2003. Den offentliga och fordonsindustrin pressen fick en förhandstitt på RX-8 konceptbil på 2001 Tokyo Motor Show. Slutprodukten som nådde allmänheten matchade styling och ingenjörskonst av begreppet bil.

Detaljerna

Historien om Mazda RX8


Den nya RX innehöll en mittmotor, bakhjulsdrift som en fyrsitsig coupe. konfiguration mittmotor, där motorn är placerad bakom framaxeln medan gastanken är installerad precis framför bakhjulen, gav bilen en perfekt fram-bak 50/50 viktfördelning. Vikt hölls vid ett minimum med en aluminiumkåpa och bakdörrarna, tillsammans med kompositkomponenter kolfiber och plast stötfångare. Halv storlek bakdörrar, eller självmordsdörrar, får enkel tillgång till baksätena.

Race-Style Versioner

Historien om Mazda RX8


Strax efter RX-8 debuterade introducerade Mazda en begränsad upplaga av 300 Mazdaspeed versioner med en liten uppsving i hästkrafter som hade tävlings tillbehör och erbjöds endast i solljus Silver eller Strato Blue Mica. Ytterligare 300 producerades för mazdaspeed Version II 2004 och finns endast i det blå. En separat racing kit för typ S RX-8 såldes av Mazda återförsäljare som inkluderade en sport radiator, oljekylare störtbåge och dragkrokar.

I dag

Historien om Mazda RX8


Medan RX-8 inte kan förneka sina rötter i RX-7, det är en helt annan bil, med den mest uppenbara skillnaden är kabinkonfiguration 2 + 2 föranledde användning av självmordsdörrar som gör det en vuxen vänlig sportbil. Men ännu viktigare är retuned 1,3-liters 228-hästkrafter RENESIS eller roterande, motorn genom att flytta insugs- och avgasportarna vid sidan av den roterande kammaren för att låta dem utökas med 30 procent för bättre bränsle / luftblandning för att bättre utföra vid höga hastigheter.