Hur man ska gå vidare en fläktkoppling till en elektrisk fläkt i en Jeep Cherokee

January 29

Hur man ska gå vidare en fläktkoppling till en elektrisk fläkt i en Jeep Cherokee


Byte av Jeep Cherokee s koppling driven fläkt med en elektrisk fläkt kommer att förbättra bilens prestanda, köra motorn svalare och vara betydligt billigare än en hel motor ombyggnad. Med kapacitet att dra mer luft samtidigt frigöra hästkrafter, elektriska fläktar är en av de få eftermarknaden prestanda tillbehör som faktiskt kommer att betala sig i det långa loppet.

Instruktioner

1 Koppla bort minuspolen från batteriet i Cherokee.

2 Ta bort den övre fläkthöljet genom unbolting det från kärnstöd. Det finns två bultar på toppen av kärnan support, och en bult på varje sida av fläkthöljet som fäster det till den nedre fläkthöljet.

3 Unbolt lager Cherokee kopplingen och fläkt med hjälp av en hylsnyckel, men ta inte bort remskivan från vattenpumpen - det fortfarande krävs för att driva pumpen. Ta bort den nedre fläkthöljet genom unbolting det från den undre kärnstöd.

4 Skruva den elektriska fläkthuset på plats mot kylaren. Använd bultarna som medföljer elektrisk fläkt kit.

5 Installera den elektriska fläktens ledningar. I de flesta elektriska fläktar, kommer det att finnas tre trådar - en är marken. Hitta en lämplig ren, omålad ram jord att montera. De andra två är makt och temperatursensor omkopplaren.

6 Avlägsna toppen av motorn säkringsdosan. Unbolt säkringsdosan från ramen av trucken. Lokalisera tändsäkring, därefter splitsa fläkteffekten med tändningen så att fläkten inte kommer att köras när trucken är avstängd.

7 Montera den tredje viran med temperatursensorn på den övre kylarslangen med hjälp av en kompressionsband. Sätt tillbaka batterikabeln. Om motorn är kall, bör fläkten inte slås på. Om så är fallet, gå igenom ledningarna igen för att vara säker på allt är korrekt placerad.