Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch

October 7

Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch


När en påkopplad släpvagn till ett dragfordon orsakar tungan vikt typiskt den bakre delen av dragfordonet för att sänka och fronten för att höja. Syftet med en vikt distribuera hake är att ta bort övervikt från dragfordonets bakaxel och distribuera den till framhjulen och släpvagnens hjul.

Här är hur man ställer denna typ av system upp ordentligt för att säkerställa en säker drag upplevelse.

Instruktioner

1 Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch

Det första steget är att ta några enkla mätningar. Detta kommer att hjälpa oss under stegen justerings. Börja med att rada upp dragfordonet och släpvagnen på plan mark, i en rakt fram, med släpvagnen okopplad. Mät och anteckna okopplade höjd vid de främre och bakre hjulöppningar till marken, och nivån trailer kopplingen höjd (se bild).

2 Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch


Ställa det obelastade bollen höjden på dragfordons hitch huvudet kring 1/2 "till 1" lägre än trailern kopplaren mätning från steg 1. Detta kan åstadkommas genom att flytta hitch huvudet uppåt eller nedåt i hålen i hitch läggen. Det kan vara nödvändigt att vända skaftet över att uppnå rätt höjd (se bild). Den exakta mängden kommer att bero på hur hård upphävandet av din bogsera fordonet är.

3 Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch


Därefter sänker trailern kopplingen på dragkrok bollen och nära kopplare spärren. Genom att använda tungan jack, höja trailerns kopplaren och den bakre delen av dragfordonet 3 "på bollen.

4 Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch


Sätt fjäderspärrarna i hake huvudet uttag. Med lyften (se bild) i uppfällt läge, dra rakt upp stadigt på våren bar kedja. Notera vilken länk är närmast kedja krok. Nedräkning 2 länkar och som länkar kommer att användas för krok upp.

5 Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch


Fästa den övre änden av kedjelänken på lyftmotorn krok, samtidigt som kvarvarande fria länkarna för att falla ner till utsidan av trailern ramen (se bild). Swing lyften på plats genom att trycka upp på lyften krok med lyfthandtaget. Se till att det finns minst 6 länkar mellan lyften och våren bar. Detta är nödvändigt för korrekt drift av fjäderspärrarna under svängar.

6 Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch


Om det finns mindre än 6 länkar mellan lyftmotorn och våren bar, måste vinkeln av huvudaggregatet (skaftet och huvudet) ökas. För att åstadkomma detta, måste släpfordonet vara okopplat och den övre bulten avlägsnas från huvudaggregatet. Svänga huvudaggregatet ned och lägga till en bricka under distanstappen, som ligger i kanalen mellan huvudenheten och skaftet (se bild). Sätt tillbaka övre huvudet bult men dra inte åt den ännu. Dra åt vinkeln inställd bulten till 50 lb. ft. Nu dra åt övre huvudet bult till 250 lb. ft.

7 Följ steg 3, 4 och 5 igen, kontrollera att se till att det finns minst 6 länkar mellan lyften och våren bar. Följ steg 6 igen om du fortfarande inte kan erhålla 6 länkar nödvändig och upprepa detta steg igen. Annars fortsätter du till steg 8.

8 Hur man ställer in en vikt Distributing Hitch

Om allt är korrekt inställd, kommer dragfordonet bosätta sig jämnt, fram och bak. Jämför de kopplade höjdmätningar på de främre och bakre hjulöppningar till marken med mätningarna under steg 1. Om front lägger sig lägre än bak, öka antalet kedjelänkar mellan lyftmotor och våren bar. Om bakre avgör drivet lägre än fronten, minska antalet kedjelänkar mellan lyftmotor och fjäder barer. Du bör kunna få inom 1/2 tum både fram och bak. Se till att det finns alltid minst 6 länkar mellan lyften och våren bar.

9 När du har fått den optimala justeringar kontrollera följande: stiftet och klipp säkra skaftet till mottagaren, huvudet till skaftfästelement, kulmutter, koppel spärren, lyftmotor bultar, säkerhetskedjor, ljus och blinkers, och bromssystem, inklusive utbrytning switch om sådan finns. Provkör kombinationen. Försök att få en känsla för hur lasten känns under normal acceleration, kurvtagning och bromsning. Det ska kännas stabil under dessa förhållanden, utan onormal studsande eller vaga styrkänsla. Om inte, se tipsen nedan för några förslag.

Tips

  • Obs: för fordon med luftfjädring, luftstötdämpare, eller automatiska system utjämning, kontrollera fordonets bruksanvisning. Nivå fordonet med fordonet lastat eftersom det blir vid bogsering. Avaktivera lastnivåreglering innan koppling släpvagn och justera fjäder barer.
  • Ta hake huvudet från dragfordonet mottagaren när inte bogsering. Detta kommer att förhindra kontaminering av huvudet fickor, minska risken för slående hake huvudet på uppfart ramper eller andra föremål, och minimera skador i händelse av en påkörning bakifrån.
  • Om styrningen känns lätt eller mindre känsliga under bogsering, se till att den bakre delen av dragfordonet är inte mer än en "under den kopplade höjd front mätt i steg 8. Omjustera skumt att erhålla mätningarna.
  • Det kanske inte är möjligt att få dragfordonet och släpvagnen perfekt nivå i förhållande till varandra. Om inte, gynnar framsidan av släpvagnen för att vara något lägre. Detta kommer att lägga till några tunga vikt och ge mer spelrum på baksidan av trailern.
  • Innan du koppla på och placera en liten bit av tung fett i vår bar fickor och dragkroken bollen. Detta kommer att bidra till att förhindra onödigt slitage och rost på dessa komponenter.
  • Se alltid till att både dragfordon och släpvagn däck är ordentligt pumpade före bogsering.
  • Varning: Om du inte ansluta våren bar sågkedja korrekt och ger åtminstone 6 länkar mellan lyftmotor och våren bar kan resultera i skador på lyften.
  • KOPPLADE BALL HÖJD bör aldrig vara STÖRRE ÄN okopplade BALL HÖJD. Framhjuls överbelastning och förlust av bakhjulet grepp kan leda till. Detta kan leda till instabil hantering, minskad bromsförmåga och en tendens att "fällkniv" när du svänger. Detta kan resultera i trafikolycka, egendomsskador och personskador.
  • Överskrid aldrig dragfordon lastkapacitet eller bogsera betyg. Överdriven drivlina slitage och / eller förlust av kontroll kan leda.