Vilka är skillnaderna och likheterna mellan en TV och en bärbar dator?

November 14

Vilka är skillnaderna och likheterna mellan en TV och en bärbar dator?


När du hör orden "TV" och "laptop" du kan känna som om de har något gemensamt; två obesläktade anordningar som tjänar helt andra ändamål. Även båda enheterna inte erbjuda unika egenskaper, är de inte helt skiljer sig från varandra. Att veta både likheter och skillnader i var och en kommer att öka din förståelse av dessa tekniska anordningar.

Fungera

Den största skillnaden mellan en bärbar dator och en TV är de funktioner som de tillhandahåller. Bärbara datorer - även om de kan användas för att titta på TV på nätet - är multimediaenheter som gör att du kan göra mycket mer. Med en bärbar dator, kan du komponera dokument, placera videosamtal, kolla din e-post, och surfa på webben. Bärbara datorer är - avsiktligt - portabel. Även om vissa mindre TV-apparater är också portabel, större är inte. Bärbara datorer, oavsett storlek, kan bäras runt och drivs genom batteriet. TV-apparater som är avsedda att ses hemma måste anslutas till någon form av utlopp för att arbeta.

Skärmen

Både bärbara datorer och tv-apparater kan utformas med samma typ av skärm: antingen en LCD-skärm eller en LED-skärm. En flytande skärm crystal display använder kompakt lysrör, eller CFL, att belysa de flytande kristall dioder. En Ijusemitterande diod skärmen liknar en LCD-skärm, förutom att det använder Ijusemitterande dioder för att belysa bilderna. LED-TV antingen tillbaka belysning runt kanterna av panelen - så kallade kantbelysning - eller bakom panelen - kallad lokal ljusreglering. LED-TV och bärbara skärmar kan vara utformad mycket tunn, skära ned på den skrymmande vikten av någon enhet.

Gaming

Både en TV och en bärbar dator kan användas för spelskäl. Med en TV, måste du köpa en spelkonsol - såsom en Playstation 3 eller Xbox 360 - för att kunna spela. Spelkonsol ansluts till TV: n. Lämpliga kablar bör ingå med konsolen. Med en bärbar dator, kan du antingen spel inköps på skivform för att spela eller ladda ner spel på nätet. Vissa spelkonsoler - såsom PlayStation 3 - gör att du kan ansluta till Internet. När du är ansluten kan du ladda ner - eller köp - spel online, som kan spelas på TV: n. Du kan dock inte spela ett videospel skiva avsedd för en specifik konsol på din bärbara dator.

Kombinera de två

En bärbar dator och en TV kan användas tillsammans med hjälp av en High Definition Multimedia Interface kabeln. Dessa kablar kan köpas på en mängd olika elektroniska butiker eller på nätet. Din bärbara dator och TV: n måste ha en HDMI-anslutning. Anslut bara din bärbara dator till TV: n med HDMI-kabeln och du kan använda TV-skärmen som en bärbar monitor. Detta är bra om du har en bärbar dator skärm som är för liten för att passa dig. När den är ansluten, kan du surfa på webben på TV-skärmen, titta på filmer som du spelar - eller streaming - från din bärbara dator.