Olika typer av Chrome fälgar

September 19

Olika typer av Chrome fälgar


Chrome fälgar är gjorda av stållegering med en kromfinish som gör dem ser spegelliknande och glänsande. Dessa fälgar är utan tvekan den mest populära bildäck fälgar bland bilentusiaster eftersom de är både robust och snygg. Det finns många typer av krom fälgar utformade för att passa olika fordon i olika vikter, storlekar och stilar.

vikt Betyg

Lastbilar, skåpbilar, fordon sport utility (SUV) och sedanmodeller alla använda olika typer av fälgar. Det finns också olika typer av krom fälgar för olika vikt betyg. När du väljer chrome fälgar för ditt fordon, måste du ta hänsyn till kanten vikt rating kapacitet. Om kapaciteten hos fälgen är lägre än din totalvikt (GVW), det vill säga vikten av fordonet fullastad med passagerare, gas och gods, då kanten sänker säkerheten för ditt fordon som dess last kan förvränga fälgen och i sin tur orsaka skador på däcket, wheelwell och / eller bromssystem. Att köpa chrome fälgar med en vikt rating kapacitet högre än bilens totalvikt i slutändan kommer att kosta dig mer eftersom krom fälgar med högre bruttovikt betyg är dyrare.

Storlek

Ett annat sätt att skilja olika chrome fälgar är genom sin storlek. Rätt storlek på fälg för din bil är lätt att avgöra eftersom den baseras på storleken på däck på bilen. Varje däck har storleken serien tryckt på den. Denna storlek serien kommer att berätta vad hjulet och fälgstorlekar är. Om detta antal är inte synlig, ta bort däcket från fälgen och mäta pärla av däcket. Vulsten av däcket är den inre cirkeln som sitter på fälgen. Större chrome fälgar, såsom 26 tums fälgar, passar antingen större däck, som på en lastbil, eller lägre profil däck på en liten bil. De flesta människor vill ha en större kant med en lägre profil däck för att förbättra stil av sina fordon.

Stämpla

Olika tillverkare gör olika storlekar, former, färger och mönster av krom fälgar. Dessa varumärken skiljer sig också i priset. Till exempel gör BZO en trippel-förkromad kant med hjälp av en högblank krom som ger blankare, mer spegelliknande fälgar. Ett annat märke är Katana som marknadsförs som kraftigare än andra märken. Katana fälgar kommer också i unika mönster som andra märken inte erbjuder.