Vad innebär det att låta som när din Strut går ut?

May 30

Stagen på din bil bidrar till att ge dig en jämnare gång och göra det lättare för dig att styra bilen. Utan struts, skulle du bli tvungen att absorbera varje gupp, grop och ås som du körde över, och bilen skulle lida mycket större slitage med tiden. Friska struts hålla dig och din bil glad. Felsökning en trasig stötta kan vara svårt, men det första tydlig indikator på att något är fel är ofta konstiga ljud som kommer från hjulhuset.

strut Grunderna

En strut är inte bara en del av din fjädring, men en samling av flera mindre delar. Stöttan innehåller din spiralfjäder, fjädersäten, stötdämpare, fjäderben lager och styrleder. Spiralfjädrar är oftast de delar som behöver bytas ut, eftersom de tenderar att slitas ut snabbare än andra delar av fjäderbenet. Med detta sagt, om du tror att det finns några problem med din strut, ta bilen till en mekaniker för en bättre kontroll.

strut Noise

Om bilen körs perfekt och allt är i ordning, bör du inte hör något ljud alls från dina stöttor. När ett stag eller en del av stöttan inte fungerar korrekt, kommer du att märka högljudda smällar, slipning ljud och upprepade clanks efter att ha visat en bula eller grop. Om du kör över ett gupp och hör ett konstigt, högt ljud i hjulhus, är det möjligt att din strut går ut eller redan brutit. Lyssna noga så att du är säker på varifrån ljudet kommer.

Buller Diagnos Problem

Bilar är komplexa maskiner med tusentals rörliga delar. Som sådan, är det inte alltid möjligt att identifiera problemet med din bil genom att helt enkelt hur det låter. Om du hör högt clanking ljud i hjulhus, kan det mycket väl vara en strut problem. Men det kan också vara en lös bromsok eller något som fångats i hjulhuset. Som nämnts, är oftast den rätta lösningen för en ovanlig bil problem ett besök i butiken.

andra symptom

Struts är vad hålla rida smidig, så om du märker att bilen bottnar på gupp eller gropar kan du ha ett problem även utan närvaro av brus. Vissa fordon kan också bli svårare att hantera, eftersom strävan är en kritisk komponent i din styrspakarna. Dessutom läcker vätska nära hjulområdet i bilen är en bra indikator på att något har gått fel med din strut. Inspektera hjulhuset området samt för löst skräp eller flaxande delar.