Hur man Drop en LS1

October 23

General Motors LS1 motorn är en utmärkt kandidat för prestanda motorswappar. Ursprungligen utformad för C5 Corvette och 1998 genom 2002 Camaro och Firebird, är åtta-cylindrig motor populär med bil entusiaster som vill släppa en kraftfull, modern motor i sina sena modell fordon. Tappa LS1 i ett fordon är en enkel, om inte lång, uppgift. Tänk på att det LS1 motorn fungerar endast i fordon med en längsgående, bakre-wheel-drive layout; Det kan inte användas med tvärgående, framhjulsdrivna layouter.

Instruktioner

1 Förbered motorrummet för givarmotor drop-in. Ta bort och ställ åt sidan varje radiator slangar, VVS eller ledningar som kan fånga på motorn under installationsprocessen. Unbolt huven från fordonet för ytterligare tillstånd om det behövs. Vissa fordon kräver avlägsnandet av front-end fascia och stötfångare innan du installerar motorn.

2 Fästa en lyftkedja på fronten av motorn med 3/8-tums bultar och en hylsnyckel. Häng kedjan över motorn och fäst den på baksidan så att kedjan bildar en lutande form över motorn.

3 Justera viktgränsen på lyftdonet enligt instruktionerna på enheten så att den stöder vikten av motorn. Sätta gränsen för dubbla ungefärlig vikt på LS1 om du är osäker på hur mycket det faktiskt väger.

4 Fäst haken från lyftdonet på mitten av lyftkedjan på motorn. Lyft LS1 tills det klarnar bilens stötfångare och ram. Be en assistent för att hjälpa trycka och manövrera motorn på plats.

5 Sänk LS1 i motorrummet, vilket gör att motorn rensar ramen och tvärbalkar medan rada upp ordentligt med motorfästen och transmissionsklockhuset. När väl LS1 är tillräckligt låg inuti motorn, använd inriktningsstift för att rada upp den bakre delen av blocket med inriktningshål i transmissionsklockhuset.

6 Dra de nedre och mellersta klock bostäder bultar med hylsnyckel. Sänk motorn på motorfästena sedan in och dra åt motorfästet bultar med hylsnyckel. Ta bort lyftkrok från lyftkedjan sedan skruva isär lyftkedjan från motorn.