Hur man fixar det CEL P0141

December 30

Hur man fixar det CEL P0141


En P0141 är en OBDII felkod. Det indikerar fel i ett fordons syresensorns värmare krets bank 1, sensor 2. Detta innebär att värmekretsen av den bakersta syresensorns har misslyckats. För att åtgärda detta problem, måste du byta den bakre syresensorn. Detta kan göras med en syre borttagning sensor uttaget när du får tillgång under bilen.

Instruktioner

1 Parkera bilen på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Använd en hydraulisk domkraft för att höja fordonets front och placera den på jackstands. Placera stoppklossar bakom bakhjulen.

2 Följ avgasgrenröret till den katalytiska omvandlaren. Det är typiskt placerad under bilen efter avgasröret eller rubrik. Du kan identifiera den av syresensorer som monteras på framsidan och baksidan. Avgas midpipe kommer att monteras bakom katalysatorn.

3 Placera en syresensor uttaget på baksidan lambdasond (den som är närmast den bakre avgasröret). Använd en spärr att lossa och ta bort sensorn. Koppla ur syresensorns kabelnät, som kommer att vara ett elektriskt kontaktdon som hålls på plats med ett klipp, ställ sedan in den gamla sensorn åt sidan.

4 Installera nya lambdasond i fabriken plats, dra åt den med din syresensor sockel. Anslut den nya syresensorn till kabelnätet.

5 Koppla bort bilens negativa batteripolen och låt det sitta i 20 minuter, sedan återansluta. Detta bör på nytt ställa motorns dator. Gå till en enhet för att se om din check motorn ljus har släckts. Det kan ta några enheter och on-off cykler före kontrollen motorn ljuset slutligen släcks.