Akryl uretan Paint Instruktioner

April 12

Akryl uretan färg är en av de tuffaste färger tillgängliga och när de tillämpas på rätt sätt kan lägga till ett professionellt utseende på metallytor. Samtidigt som det är svårt och kan vara länge, är det också lätt att ta hand om och bleknar. Akryl uretan färg har utvecklats för att klara svåra väderförhållanden, såsom surt regn och ultravioletta strålar. Det används på en mängd olika ytor, inklusive bilar och aluminium hem sidospår med en tvåstegs yta appliceras innan en klarlack.

Instruktioner

1 Förbered ytan som ska målas. Över 95 procent av den tid som tillbringas på en lack är ytbehandling. Belägga ytan med tunga färgborttagnings. Låt det enligt flask riktningar. Skrapa så mycket färg som möjligt från ytan.

2 Sand ytan tills alla färgrester avlägsnas. Börja med kurs 800-grit sandpapper och arbeta dig ner till fina 400-grit sandpapper utjämning ytan med långsamma horisontella linjer med handen slipmaskin. För små utrymmen eller hörn använder en slipkloss i stället för pneumatiska DA slipmaskin. Ytan kommer att vara smidig vid beröring när du är klar.

3 Rena ytor med vax och fett remover och gå över dem med en putstrasa.

4 Täcka alla områden som du inte vill att måla med plastfolie. Fäst folien med hjälp av maskeringstejp.

5 Blanda färgen enligt förhållandet bestäms av tillverkaren. Spray i långa och konsekventa vägar över ytan i ett horisontellt mönster. Det är nödvändigt att gå över ytan två eller tre gånger för att skapa ett jämnt lager. Håll alltid sprutpistolen sex till åtta inches bort från ytan.

6 Sand grundfärg med 800 grit sandpapper. Bättra vid behov efter slipning.

7 Ge tid för härdning om rekommenderas före applicering av basbeläggningen av akryl uretan.

8 Blanda baslack som tillverkaren rekommenderar. Spraya en testbeläggning på en provbit av materialet och justera därefter. Följ blandningsförhållandet för färgen du använder, eftersom det kommer att variera med olika tillverkare. Ofta fyra eller fem delar färg blandas med lösningsmedel, såsom en del härdare och en del reducering. Dessa lösningsmedel behövs för optimal färgbindning. Reduktions hjälper färgen flyta smidigt genom sprutpistolen. Kompressorn bör tillhandahålla minst 20 kubikfot per minut vid 90 pounds per square inch med en god vattenfälla. Spraya en test päls. Sprutmönstret bör vara konvex, med något mer färg i mitten än i kanterna. Öva innan du målar en bil på en provyta.

9 Applicera tunna lager av täckfärg. Låt varje lager torka helt. Sand som rekommenderas. Applicera tunna lager av täckfärg. Låt varje lager torka helt under två timmar.

10 Applicera klar topplack om du använder en tvåstegs produkt.

Tips

  • Varje produkt i ett färgsystem måste vara kompatibla med ytan och med varje annan produkt i systemet. Blanda och matcha från mer än en tillverkare kan innebära en katastrof. Konsultera en professionell om det finns någon tvekan om.
  • Måla kommer att förstärka brister inte vårdas under ytbehandling.
  • Använd vax och fett remover före och efter slipning, mellan grund- och täckfärger. Paint inte följer smuts, olja, fett eller vax. Använd alltid rena trasor för att tvätta och följa med en torr, ren trasa.
  • Akryl uretan färg kan borstas på, men tänk på det torkar mycket snabbt och borsten kan inte räddas.
  • Bär alltid lämpliga skyddskläder och utrustning. En fullständig kostym och andningsskydd är ett måste i en lackboxen.