Vad innebär det smarta automatiska Mean på en kamera?

April 27

Fånga en dynamisk fotografi är en fråga om både skicklighet och tur. Ibland elementen konspirerar mot dig: En ljus himmel skapar djupa skuggor som gör porträtt svårt att fånga; när det blir mörkt ut, få tydliga bilder med en liten kamera är nästan omöjligt. Vissa modeller av Canons digitalkameror har en fotograferingsmetod som kallas SmartAuto som minskar en del av kraften i tur och ökar möjligheten att få en bra bild genom att detektera miljöfaktorer och justera kamerainställningarna i enlighet därmed.

Femtioåtta Motiv

Canons SmartAuto teknik använder en mängd olika förinställningar för att justera kamerainställningarna för 58 olika kombinationer av scener. Kameran identifierar bakgrunden och motivet och beslutar hur slutartid och bländare på kameran ska ställas in. Detta innebär att ett skott på natten med en leende person kommer att se annorlunda ut än bilder av blommor i dagtid. Kameror med SmartAuto teknik kan upptäcka vuxna och barn, spädbarn och icke-humanpatienter i ljusa förhållanden, utanför, på solnedgången under spotlights och i mörker.

Face Identifiering

Kameror med SmartAuto har också ansiktsigenkänning och identifieringsteknologi för att hitta ansikten i givna skott och justera kontaktpunkterna i enlighet därmed. Canon-kameror med SmartAuto har en extra funktion som kallas Face ID, vilket gör det möjligt att registrera 12 personer i kameran - ansikten att kameran kommer ihåg. På SmartAuto läge kommer din Canon-kamera ge dessa människor föredrar i dina bilder, vilket gör att deras ansikten är korrekt exponerad och i skarpt fokus.

begränsningar

SmartAuto läge garanterar inte perfekta bilder med varje skott. Vissa nattscener kräver en perfekt stillbildskamera, eftersom att fånga tillräckligt med ljus för att korrekt exponera skottet slutaren måste hålla öppet längre än vid fotografering i dagsljus. Fästa din Canon-kamera på ett stativ bidrar till att nattbilder är tydliga och stadig. SmartAuto kan detektera närvaron av ett stativ och ställa in kameran för natten skytte - ibland med en blixt - så att bilderna i mörker sig.

modeller

Canon har inkluderat SmartAuto lägen på Power digitala kameramodeller. Alternativet 58-mode finns på Powershot ELPH 330 HS, G15, S110, SX50 HS, SX280 HS och N modeller, medan en tidigare, 32-mode alternativet är tillgängligt på A1400, A2500, A2600, D20, Elph 115 IS , Elph 130 IS, G1 X, IS SX160 och SX500 IS modeller.