Hur tar jag bort EGR på en Toyota 22R?

May 7

Hur tar jag bort EGR på en Toyota 22R?


EGR-ventilen fungerar genom att återcirkulerande avgaser tillbaka in i förbränningskammaren. Detta producerar hetare gaser, vilket gör det möjligt för motorn att bränna mer rent och effektivt. Från konstant användning och varm luftström, EGR-ventiler ackumuleras kol och oförbränt sot på insidan av membranet. De kan täppa helt, avstängning av den heta gasflödet. EGR-ventil misslyckanden kan orsaka motor symptom som snubbla, cylindermisständningar och grov tomgång. Om bilen kräver en planerad smog test icke-arbetande EGR-ventiler kan få fordonet att misslyckas avgasreningstestet, som kräver en reparation-ersättning och en uppföljning smog check. Fordonsägaren kan ibland rengöra EGR-ventilen genom att spraya förgasarrengöring inuti enheten. För de personer som inte vill spela och köpa en ny ersättare EGR-ventil, ta bort den gamla enheten kan åstadkommas med några grundläggande handverktyg.

Instruktioner

Hur man tar bort EGR Ventil på en Toyota

1 Placera bilen i parken eller neutrala med nödbroms på. Höj huven. Ta bort den negativa batteripolen. Se till att motorn är kall - EGR-ventilen, värmetåligt, och skadan kan leda genom att hantera en del med bara händer.

2 Hur tar jag bort EGR på en Toyota 22R?

EGR-ventilen är placerad på insugningsröret.

Leta reda på EGR-ventilen. Det ser ut som en liten diafragma, med vakuumslangar anslutna till toppen av det. Ventilenheten kommer att bultas till insugningsröret. Rör försiktigt undan några kablar eller andra slangar, så att du har fri tillgång till EGR ventilenheten.

3 Koppla loss vakuumslangarna från toppen av EGR-ventilhuset genom att dra dem fria, eller lossa klämman som håller dem på plats (om sådan finns). Var noga med att markera slangarna i exakt ordning som de togs bort. Kil dem åt sidan bort från ventilen.

4 Avlägsna klämman som håller den heta lufttillförselslangen till botten av EGR-ventilkroppen. Klämman kommer att vara antingen en fjäder-typ eller en slang-typ klämma. Använda spårskruvmejsel för slangklämman, eller en tång för metallfjädern sort. Vrid försiktigt den varma luften försörjningsslangen från sida till sida, samtidigt som du drar i en nedåtgående riktning. Tvinga inte - slangen kan vara skör från värmepåverkan, och kan bryta lätt. Prop slangen bort från EGR-ventilen.

5 Hur tar jag bort EGR på en Toyota 22R?

Lösningsmedel sprej kan rengöra insidan av EGR-ventilen.

Spraya EGR-ventilen monteringsbultarna med lösningsmedel spray och låt dra i några minuter. Ta bort skruvarna, med hjälp av lämplig storlek metrisk socket eller handnyckel. Anteckna bult platser och placera dem åt sidan.

6 Använd en packning skrapa för att rengöra EGR monteringsytan på grenröret, torka sedan med ett lösningsmedel trasa. Pressytan mellan ventilen och insugningsröret måste vara rena och fria från skräp.

Tips

  • Se till att motorrummet lyser med tillräcklig belysning.
  • Spraya inte förgasarrengöring i motorrummet. Rester kan starta en brand.