Hur man tråd ditt hem för telefon

February 24

Hur man tråd ditt hem för telefon


En telefonjack är den enhet som du måste ansluta en telefon till för att kunna använda den. Domkraften är ansluten till telefontrådarna i väggen och den specifika telefonlinjen telefonen ska anslutas till. En telefonjacket kan ansluta en telefon enhet med upp till tre rader, även om de flesta enheter kommer endast att använda en rad.

Instruktioner

1 Identifiera de traditionella färgkoder för telefonledningar. Linje 1 använder rött för negativa (ring) bly och grönt för den positiva (spets) bly. Linje 2 använder gult för ringen och svart för tipset. Linje 3 använder blå för ringen och orange för tipset.

2 Studera färgkod för den nyare Cat 5e / 6-standarden. Linje 1 använder blå för ringen och vitt med en blå rand för tipset. Linje 2 använder apelsin för ringen och vitt med en orange rand för tipset. Linje 3 använder grönt för ringen och vitt med en grön rand för tipset.

3 Undersök de två innersta stiften i telefonjacket på insidan av frontpanelen. Spåra kabeln som är ansluten till vänster innersta stiftet och identifiera dess terminal som "Terminal A". Denna terminal kommer att vara för tipset tråden. Rätt innersta stift är för ringen tråd, sin terminal kommer att identifieras som "Terminal B".

4 Bestäm den linje du vill ansluta till och klippa ändarna av detta par av trådar för att producera rent skurna ändarna. Skala av isoleringen från de sista 1/2-tums av dessa två trådar. Linda bara spets tråd runt skruven för "Terminal A" och linda bara ring tråd runt skruven för "Terminal B". Dra åt terminalskruvarna för att hålla trådarna på plats.

5 Sätt i telefonkontakten i telefonjacket och se din telefon tar emot en kopplingston. Du kommer att behöva felsöka anslutningar tills du får en bra kopplingston. När telefonen är korrekt ansluten, kan du fästa uttaget i väggen med hjälp av par långa skruvar som medföljde telefonjacket.