Vanliga problem med en parabolantenn TV

April 21

Vanliga problem med en parabolantenn TV


Satellit-tv fungerar genom att skicka en signal från en satellit som kretsar runt jorden till en samlare maträtt ansluten till ditt hem. Den vanligaste orsaken till problem med satellit-TV är ett misslyckande för denna signal att nå skålen. Du kanske kan lösa några av dessa problem själv, men du bör inte tveka att kontakta din satellit-TV-företaget för att få hjälp.

väder Interferens

Eftersom satellitsignalen är faktiskt en stråle av osynligt ljus, kan den störas av hårt väder. Medan satellitsystemet är utformat för att fungera under normal regn eller snö, kan överdrivna skyfall orsaka signal "hoppa" eller sluta fungera helt och hållet. Den enda lösningen på detta problem är att vänta på att hårt väder avta.

hinder

Om din signal plötsligt skär ut eller blir svag, kontrollera runt ditt hus för alla hinder som kan ha utvecklats sedan din leverantör installerade skålen. Träd och buskar kan växa framför skålen, särskilt om den är monterad nära marken. Om en annan byggnad eller hus nyligen uppfört nära er, kan det också ha orsakat ett hinder. Om du inte kan ta bort hindret själv, kontakta din operatör så att de kan justera din maträtt.

Dåliga kabelanslutningar

Kablar bära signalen att skålen får från i ditt hem, till satellitboxen och slutligen till TV. Anslutningarna mellan varje länk kan gradvis lossna och har svårt att leverera signal. Kontrollera att anslutningarna mellan varje enhet, inklusive en som kan vara utomhus på baksidan av dig parabolantenn, är täta.

snedställning

Med tiden kan din parabol för anpassning gradvis övergå från korrekt inriktning. Speciellt om du vet att din maträtt har slagit eller glasburk, kontakta din operatör och be dem kontrollera inriktningen. Omforma skålen själv är vanligtvis inte möjlig.