Hur man byter de stötar och struts i en Dodge Caravan

June 15

Dodge Caravan rymmer fler människor och mer last än en bil och ger en bekväm åktur. Håll det på det sättet genom att ersätta dina chocker och struts efter 60.000 miles under normala körförhållanden. Med rätt verktyg kan du göra det, och det är mycket billigare än att betala en mekaniker att göra det åt dig. Denna process fungerar bäst för modellåren 2000 till 2005.

Instruktioner

Byt ut främre fjäderbenen i en husvagn

1 Höj din husvagn med en domkraft och stödja ramen med pallbockar. Ta bort framhjulen med ett däck järn och lokalisera strävheter. De ser ut som två rör som glider in och ut ur varandra och ansluta till styrspindeln och ramen för minibuss.

2 Ta bort skruvarna som håller ner bromsslangen och hastighetssensor fästet på sidan av stöttan med en spärr. Bromsslangen är en flexibel del som sträcker sig från hjulnavet förbi strut.

3 Koppla från krängningshämmaren länk från staganordningen genom att ta bort muttern ungefär halvvägs mellan toppen och botten av enheten. Använd spärr att dra bort styrspindel fästet bultar på undersidan av enheten och den övre strävfästmuttrar. Dra ut stagenheten och markera vilken sida av bilen den kom från en märkpenna.

4 Upprepa steg 2 och 3 på den andra sidan av den främre delen av bilen.

5 Jämför de gamla stagen till de nya att räkna ut vilka stag går på vilken sida. Montera den nya fjäderben montering, och fästa de övre fästmuttrar. Justera momentnyckel till 21 ft-lb, och dra åt muttrarna tills du känner nyckeln halka. Sätt tillbaka styrspindeln fäste i samma position som originalet, och dra åt skruvarna till 60 ft-lb. Vänd sedan bultarna ytterligare kvarts varv.

6 Fäst krängnings länken mutter och vridmoment till 65 ft-lb. Rikta in bygel hjulhastighetssensorn och bromsslangen till staganordningen och för in bultarna. Vridmoment dem till 10 fot-pund. Montera framhjulen igen och sänk Caravan från domkraften.

Byt ut stötdämpare i en husvagn

7 Lyft den bakre änden av husvagnen, och stödja ramen med pallbockar. Stötta bakaxeln med jack ställning samt. Lokalisera stötdämparen, som ser ut som ett smalt rör som glider in och ut i en något större rör. Unbolt de övre och nedre monteringsbultar och ta bort störningar från bakvagnen.

8 Rikta in nya chocker ordentligt och montera övre och nedre bultar. Vridmoment dem till 65 fot-pund.

9 Ta bort jack står och sänka den bakre änden av vagnen.

Tips

  • Kontrollera mängden vridmoment för bultar och muttrar som stöder chocker och struts i reparationshandboken för din husvagn modell. Dra dem till specifikationerna för denna modell år eftersom mätningarna vridmoment kan variera från år till år.
  • Ta Dodge Caravan till en professionell för att anpassa den efter varje byte eller justering till stagen. En dåligt inriktade fjädring kan orsaka ojämn däckslitage och andra skador på upphängningssystemet.