Hur man justerar kopplingshandtaget på en Dirt Bike

June 17

Hur man justerar kopplingshandtaget på en Dirt Bike


Dirt bike koppling spakar, liksom andra cykelkomponenter, måste anpassas till föraren för optimal användning. Lyckligtvis flesta dirt bike kopplingsaggregat har snabbt justera inställningar för enkla förändringar. Dessa snabba justera uppställningar förändrar stramhet av en hävarm, liksom sag. Justera kopplingsspaken på din smuts cykeln kräver bara ett verktyg, och du bör bara behöver mellan fem och 15 minuter för att avsluta jobbet.

Instruktioner

1 Parkera cykeln i en lägenhet, tillgänglig plats på ett centrum eller triangel stativ. Se till att cykeln är så säker som möjligt.

2 Skjut gummikopplingen gångjärn täcka av kopplingsenheten genom att helt enkelt dra tillbaka. Gummit kommer att vika över sig själv. Detta kommer att ge dig tillgång till kopplingskabelhuset.

3 Lossa bulten på den högra sidan av kopplingsenheten, med hjälp av en skiftnyckel. Vrid kabelingångar medurs för att dra åt spaken och moturs för att lossa spaken.

4 Dra på kopplingen och anpassa den till den punkt där det känns bekvämt.

5 Dra åt bulten med en skiftnyckel. Detta kommer att låsa kabelhuset på plats, hålla justeringsspaken glider.

Tips

  • Gå till en kort resa efter att du justera spaken för att testa kopplingen. Om kopplingen inte känns rätt, upprepa processen.
  • Alltid vara försiktig om klämpunkter när man arbetar runt motorcykeldelar.