Varför finns det 94MB av ledigt utrymme på en iPod hårddisk?

February 9

IPod är en av Apples senaste produkter som gör att du kan använda en del av sin lagringsutrymme men du vill. Medan iPod Touch och iPhone inte stöder hårddiskläge, en inställning som gör att du kan komma åt filsystemet på enheten för att överföra och lagra filer, har iPod hårddiskläge som gör det de facto extern hårddisk. Och precis som alla hårddisk, kan iPod har ledigt utrymme.

Om ledigt utrymme

Utrymmet på valfri hårddisk används av sitt operativsystem för att lagra filer. På en dator, är allokerat utrymme en del av enhet som inte har formaterats för att användas av filsystemet; Detta är inte nödvändigtvis sant av iPods, som använder ett annat filsystem än din dator kan känna igen. Mängden ledigt utrymme - 94MB, 60MB eller något alls - kan skilja mellan iPods beroende på vilken version av Apple-program och innehållet i enheten.

Tittar Space på iPod

När du ansluter en iPod till datorn, har du tre sätt att visa sin oanvänt utrymme. ITunes kommer att visa dig hur mycket ledigt utrymme på iPod, men detta är vanligtvis reserverad för lagring av media, videor och systemfiler. I Windows Explorer eller File Explorer ser du ett fritt utrymme värde, även som iTunes, detta är formaterad diskutrymme som Windows kan använda. Om du tittar på din iPod i Diskhantering, dock får du en annan historia; Diskhantering visar iPod-partitioner med tilldelade enhetsbeteckningar och allokerat utrymme - utrymme som inte används av en aktiv partition.

Vad finns i 94MB?

Ledigt utrymme på din iPod kan vara en av två saker. Vissa iPod-användare tyder på att 94MB är iPod operativsystem - iOS - och att eftersom iPods använda en icke-Windows-filsystemet datorn inte kommer att kunna förstå vad som finns i det utrymmet som en giltig partition. Andra iPod-användare har upplevt misslyckas iPods där ledigt utrymme är dåliga sektorer på disken som inte kan användas för lagring.

Vad ska man göra

Om du är i behov av en ytterligare 94MB lagrings på din iPod - en droppe i en hink, med tanke på vissa iPod har 80GB lagringsutrymme - då kan du försöka återställa iPod till fabriksinställningarna för att se om du kan återta utrymmet . Apple rekommenderar att säkerhetskopiera innehållet i iPod först genom att högerklicka på enheten i iTunes och välja "Back Up." Sync enheten till iTunes före återställningen till fabriksinställningarna, som all din musik och filmer kommer att tas bort från iPod . Klicka på iPod i iTunes och sedan rulla ner fliken Sammanfattning tills Restore. Om samma ledigt utrymme finns efter att återställa enheten, är 94MB nästan säkert operativsystem, och du kommer inte att kunna återvinna det.