Hur att rengöra en Tour Trackball

February 1

Liksom de flesta BlackBerry modeller använder Tour en styrkula för att navigera på skärmen. Med tiden bollen kan sluta fungera, vilket begränsar möjligheten att använda alla telefonens funktioner. Detta problem beror vanligtvis från en ansamling av smuts och olja transporteras genom fingrarna till styrkulan inre kammare, vilket gör att sensorer som styr styrkulan inte fungerar. Du kan rengöra styrkulan med hjälp av vanliga hushållsartiklar.

Instruktioner

1 Stäng av BlackBerry Tour till att du inte gör några oavsiktliga ändringar till telefonen vid rengöring av styrkulan.

2 Lägg på luren på en plan yta med skärmen vänd uppåt.

3 Placera spetsen av en liten skruvmejsel under metallringen som omger styrkulan. Det är enklast att göra detta på toppen av ringen. Bänd upp försiktigt tills ringen dyker på sin plats. Ställ ringen åt sidan på en säker plats.

4 Ta telefonen och knacka försiktigt på skärmen mot handflatan. Bollen bit skulle falla i handflatan. Den är ansluten till ett litet, fyrkantigt bräde med sensorer på undersidan. Undersök styrkulan och telefonen så att du vet exakt hur bollen passar på plats.

5 Sätt styrkulan bit i en grund skål. Fyll skålen med tvättsprit. Låt styrkulan dra i fem minuter, men rör det runt varje minut eller så för att hjälpa någon lös smuts avbrott.

6 Doppa en bomullstuss i tvättsprit. skrubba försiktigt kretskortet på Tour, på den plats där styrkulan går normalt. Var mycket försiktig för att undvika skador på kretskortet.

7 Spraya kretskort med elektroniska duster att torka eventuell fukt i tvättsprit kan lämna bakom. En två eller tre andra sprut torka kretskortet. Håll munstycket på behållaren minst 6 inches bort från telefonen när du spraya.

8 Skrubba botten av styrkulan stycke med en bomullspinne. Rulla styrkulan fram och tillbaka för att flytta sensorerna på undersidan av pjäsen. Detta gör att du kan skrubba varje enskild del av styrkulan.

9 Spraya kulan med den elektroniska duster för att avlägsna all fukt. Återigen, håll munstycket minst 6 inches bort när du spraya.

10 Sätt tillbaka i telefonen styrkulan. Det bör falla rätt på plats. Snäpp silverring tillbaka på plats för att slutföra processen.