Hur man tar bort och installera höger framskärm av en Daewoo Lanos

October 12

Höger framskärm av en Daewoo Lanos är en grundläggande design med någon speciell tillbehör, ljus eller sidokjol bilagor. På grund av sitt läge, är det höger framskärm mottagliga för bucklor eller skador repareras och därmed kan behöva bytas ut. Ta bort och byta fender bör ta mindre än två timmar med bara några verktyg från garaget.

Instruktioner

1 Titta längs ner på höger framskärm, strax bakom framhjulet och framför passagerardörren. Använd spärr och 8 mm uttag för att ta bort de tre skruvarna i detta område.

2 Ta raden av Phillips skruvar längs insidan under baljan. Dessa skruvar håller den svarta plastinner fender till bilen. Tryck inre stänkskärmen ur vägen.

3 Nå bakom fender längs sömmen där stänkskärm och främre stötfångare möts. Använd spärr och 8 mm uttag för att ta bort de tre skruvarna på insidan av denna söm.

4 Öppna huven och ta bort de fyra bultarna längs den övre kanten av fendern med hjälp av en spärrhake och 8 mm hylsa. Dra fendern bort från bilen.

5 Placera den nya fendern på bilen och dra åt de fyra 8 mm skruvar längst upp. Se till att fendern är på plats och stämmer överens med de andra hålen, så att alla skruvar passar korrekt.

6 Installera och dra åt de tre skruvarna på insidan av sömmen där stötfånga möts. installera också och dra åt de tre bultarna längs den nedre kanten av stänkskärmen på botten av bilen.

7 Dra inre fender tillbaka på plats. Installera raden av Phillips skruvar genom inner fender och in i fender.