Vad du ska titta efter när man köper en Blu-ray-spelare

September 5

Vad du ska titta efter när man köper en Blu-ray-spelare


Med videobandspelare nu föråldrade - och DVD-spelare långsamt efter en liknande väg - du kan vara intresserad av att uppgradera till en Blu-ray-spelare. Men innan du gör det tekniksprång, se till att du vet vad du letar efter. Inte alla Blu-ray-spelare görs lika, och att veta vad man ska leta efter kommer att hjälpa dig att välja den rätta för din visning behov.

Se 3-D

Med 3-D-TV börjar komma in på marknaden, behöver du en Blu-ray-spelare som faktiskt kan läsa 3-D-skivor. Medan vissa Blu-ray-spelare - som den installeras i PlayStation 3 - har uppdateringar som gör det möjligt att detta ska ske, andra modeller inte. Men enligt PCmag.com, stora tillverkare som Sony, Samsung och Panasonic säljer åtminstone en - om inte mer - Blu-ray-spelare modeller som kan läsa och visa 3-D Blu-ray-skivor. Se till att markera rutan av alla Blu-ray-spelare för att se om det är 3-D kompatibel innan köp.

brända DVD-skivor

Om du äger en samling av brända DVD och CD-skivor, se till att Blu-ray-spelare du köper har förmågan att spela upp dem. Även om alla Blu-ray-spelare kommer att spela traditionella CD och DVD - eller typerna kan du hyra och köpa från butiker - inte alla är utformade för att läsa brända medier. Vissa Blu-ray-modeller som kan spela brända medier inkluderar Panasonic DMP-BD30, Sony BDP-S300 och Samsung BDP-1000. Dessa modeller kommer att läsa alla media bränns på en DVD + R, DVD-R, DVD + RW eller DVD-RW.

den exklusiva

Vissa typer av Blu-ray-spelare erbjuder en funktion som kallas DVD uppskalning. Detta gör det möjligt för DVD-pixel räkna att matcha bildpunkter på din HDTV, vilket resulterar i bättre övergripande bildkvalitet. Om du har en massiv samling av DVD-skivor och en HDTV, leta efter en Blu-ray-spelare med den här funktionen. Vissa modeller som erbjuder den här funktionen inkluderar Sharp BDHP20X, Pioneer BDP-LX70A och Sony BDP-S500B. Om du bara köpa Blu-strålar - eller planerar att ersätta alla dina DVD-skivor med Blu-strålar - då detta alternativ kan ignoreras.

spel~~POS=TRUNC

Om du gillar att spela tv-spel samt titta på Blu-ray-filmer, investera i en PlayStation 3. PlayStation 3 - liksom alla Blu-ray-spelare - är bakåtkompatibel, vilket innebär att det kan spela vanliga DVD-skivor. PlayStation 3 ansluter till Internet, vilket gör det en sann multimediaenhet. Videospel för PlayStation 3 är formaterade till en Blu-ray-skiva och kan visas i 1080p. Termen 1080p betyder helt enkelt spelet kommer att visa 1.080 linjer i vertikal upplösning, vilket resulterar i en skarp bild. Naturligtvis, videospel upplösning beror även på upplösningen på din TV. PlayStation 3-spel - och filmer - ser sitt bästa med en HDTV inställd på 1080p.