Hur identifierar jag en 1969 GTO domare?

April 7

På grund av den hårda konkurrensen mellan muskel biltillverkare för försäljning, och eftersom GTO hade släppts fem år tidigare i 1964, hade försäljningen för standard GTO börjat falla av 1969. Som ett resultat, Pontiac skapade domaren add-on paket. För $ 332, kan GTO köpare konvertera standardversionen av bilen i en muskel bil som kunde konkurrera med sina kamrater på den öppna marknaden. Identifiera 1969 GTO Judge genom att leta efter de tilläggsfunktioner som skiljer domaren från standard GTO.

Instruktioner

1 Identifiera året, märke och modell av bilen i fråga. Sedan Pontiac gjorde domaren tillägg tillgängliga från 1969 till 1971 undersöka bilen titel, om sådana finns, för att säkerställa att du är i själva verket att undersöka 1969-modellen. Du kan också behöva söka efter fordonets chassinummer (VIN) för att identifiera bilen.

2 Leta dekalerna på domaren. Pontiac sattes ramluft dekaler till sidorna av huven skopor, dekaler Judge till de främre fendrar och flerfärgad stift stripp löper från framstammen till C-piller.

3 Undersök den bakre delen av bilen för att avgöra om bilen har, eller har haft, en spoiler. GTO Judge har en 60-tums spoiler tvärs över locket av stammen. Om spoilern har tagits bort, titta in i stammen för bevis, såsom skruvhål, att det en gång var kopplad.

4 Undersök bilens interiör för särskiljande Domare egenskaper. Vissa GTO domare hade en liten emblem på handskfacket. Pontiac avbröts detta emblem för en kort tid, och det kan inte förekomma i alla domare. Också, bilar med en manuell växellåda hade ett T-format växlingshandtag.

5 Kontrollera motortypen. En standard GTO kom utrustade med en 350-hästkrafter, 400 kubik-tums motor. Pontiac uppgraderat sina domare för att inkludera Ram Air motorer av olika storlekar beroende på uppgraderingen vald. En grundläggande domare kom utrustade med en Ram Air III --- ett högt flöde, 366-hästkrafter. En uppgraderad Ram Air IV var också tillgängliga, som körde på 370 hästkrafter. Förekomsten av någon Ram Air motor indikerar en domare uppgradering.