Hur man annonsera en bil att sälja

July 15

Traditionellt, reklam en bil innebar att reservera utrymme i platsannonser i din lokaltidning. Medan detta fortfarande är en populär metod för att sälja en bil, kan det vara dyrt och begränsande. Det är viktigt att dra nytta av flera reklam vägar för att få den bästa exponeringen. Annonser på nätet är mycket populärt i dagens marknad eftersom de ger dig tillgång till en bredare publik och möjlighet att publicera mer information om fordonet.

Instruktioner

Skapa annonsen

1 Inkludera grunderna i bilen, såsom år, märke, modell, trim nivå och körsträcka.

2 Betona de extrafunktioner som uppgraderingar, mekaniska ersättningar och unika egenskaperna hos den bil du försöker sälja.

3 Inkludera priset på bil till försäljning. Köpare kommer att bortse från en annons utan prisuppgift.

4 Utnyttja gemensamma annons fraser för att kommunicera dina avsikter med försäljningen. Fraser som "OBO (eller bästa erbjudandet)" eller "måste sälja" uttrycka din vilja att förhandla om en snabb försäljning. Ett ord som "fast" kommer att uttrycka din önskan att hålla fast vid din begärda priset utan förhandlingar.

5 Använd beskrivande ord för att locka köpare och skapa intresse. "Låg körsträcka", "en ägare" och "bränslesnåla" är alla positiva egenskaper som kommer att fånga köparens uppmärksamhet.

6 Inkludera bilder för att ytterligare marknadsföra bilen. De flesta människor tenderar att vara visuellt orienterade och dra nytta av att se en bild av bilen. Det är viktigt att använda flera bilder tagna från olika vinklar av både exteriör och interiör i bilen.

Placera annonsen

7 Inkludera din annons i platsannonser i din lokaltidning. Detta traditionella medel för reklam kan vara kostsamt, men det är oftast ett effektivt sätt att sälja.

8 Utnyttja online-bil webbplatser som Autotrader att marknadsföra din bil till en bredare publik.

9 Annonsera i online-platsannonser som Craigs List (se Resurser nedan).

10 Placera annonsen i vecko "shoppare" och förebådande tidningar.

11 Lägg upp din annons på anslagstavlor på kontoret, liksom campus och livsmedelsbutiker.

Tips

  • Finnas tillgänglig i telefon medan annonser visas. De flesta köpare inte kommer att lämna ett meddelande och de kan inte ringa tillbaka.
  • Var kreativ när du annonserar bilen. Annonsen är alla potentiella köpare kommer att se. Det är viktigt att väcka deras intresse med annonsen som kommer att leda till fler förfrågningar och en snabb försäljning.
  • Håll koll på de platser som används för att göra reklam för din bil. Det är viktigt att ta bort annonserna från anslagstavlor och få dem dras från publikationer när du säljer bilen för att undvika ytterligare undersökningar.