Vad är syftet med den Converter Lock-Up på Transmissioner?

May 10

Vad är syftet med den Converter Lock-Up på Transmissioner?


Konsument-grade lock-up momentomvandlare debuterade först under slutet av 1940-talet, men gick på en slags paus under muskelbil krig eller 1960-talet. Det var inte förrän efter OPEC: s lilla praktiskt skämt på Amerika att tillverkarna fick allvarliga nog om bränsleekonomi att börja inklusive dem som standardutrustning, och allt hårdare Corporate Average Fuel Economy standarder har hållit dem på plats ända sedan dess.

Converter Grunderna

En grundläggande momentomvandlaren är en typ av vätskekoppling och fungerar ungefär så ett par av fläktblad är vända mot varandra. Om du tar en vanlig låda fläkt, placera den framför en annan och sedan slå på den, fläkten med kraft kommer att vända blad i en utan. En momentomvandlare fungerar på samma sätt, förutom att det använder transmissionsolja i stället för luft. Den "motordriven fläkt" på omvandlaren är faktiskt en uppsättning av metallblad svetsade till insidan av konverteringskapseln, vilka bultar till motorns vevaxel via flexplate. Den "driven fan" är en turbin inuti höljet som Splines på växellådans ingående axel.

omvandlare Funktion

Momentomvandlare är också kända som "stall" omvandlare eftersom deras främsta syfte är att låta motorn gå på tomgång utan att engagera transmissionen. Vid låga varvtal, är vätskeförar blad driver en liten mängd vätska vid lågt tryck; denna vätska glider helt enkelt genom spjälorna i driven turbin utan spinning det och återvinner tillbaka genom momentomvandlaren. Vid en viss varvtal - kallad "stall speed" - den drivna turbinen kan inte passera någon mer vätska utan att vända. Motorn griper således transmissionen och flyttar bilen.

omvandlare Effektivitet

Det finns ett inneboende problem med detta tillvägagångssätt: Med en vanlig omvandlare, kommer motorn och transmissionen aldrig vända på exakt samma varvtal. Även efter turbin ingrepp, kommer en viss mängd fluid att fortsätta att flöda genom spjälorna i turbinen, återvinning genom omvandlaren utan att bidra ström till transmissionen. Hög stall prestanda omvandlare har ofta större lameller som tillåter motorn att rev högre innan engagemang, vilket innebär att de är ännu mindre effektiv i kryssningsförhållanden. Värme är en destruktiv biprodukt av vätska recirkulerande vid högt tryck genom omvandlaren - ett allvarligt problem när man betänker att omvandlaren och transmissions dela en gemensam vätsketillförsel.

Lock-Up-omvandlare

En lock-up momentomvandlare innehåller en kopplingspaketet liknar dem inuti transmissionen. Vid en given hjulhastighet - typiskt omkring 35 till 45 km / h på högsta växeln - transmissionens styrdator ingriper med kopplingspaketet och låser transmissionens ingångsaxel till omvandlaren kroppen. Denna kopplar fluidkoppling till en fast koppling, som sänder nästan 100 procent av motorns effekt till transmissionen. Denna rent mekanisk förbindelse är typiskt bra för en omedelbar 5 till 10 procent ökning i bränsleekonomi. Beroende på dess programmering och förfining kan datorn frigöra lock-up mekanismen under snabba skurar av acceleration, under inbromsning eller medan bogsering.