Om Lexus GS 300

August 16

Om Lexus GS 300


Lanseringen av Toyota Corolla 1966, etablerade Toyota Motor Corporation som en ledare leverantör av ekonomi bilar i världen, blir den fjärde största biltillverkaren i 1970. Men det var inte förrän införandet av Lexus GS 300 i 1991, att Toyota bröt sig in lyx marknaden att sätta sin Lexus division som ansvarar för det nya företaget konkurrera med amerikanska och tyska high-end modeller.

Historia

Två år senare, 1993, gjorde Lexus GS 300 sin debut i lyx marknaden i USA, Europa och några asiatiska marknaderna utan mycket beröm från prestandakrävande auto entusiaster; andra generationens följde 1998 med samma första V6-radmotor men utrustade med variabla ventiltider som ökade motoreffekt. Den tredje och sista generationen av den första verkställande raden kom ut 2006. Standardfunktioner som 10-vägs elmanövrerade stolar, förblev dubbla automatisk klimat och stabilitetskontroll genom livet av GS 300.

Identifiering

Lexus GS 300 första generationen kom med en valnöt trim interiör på mittkonsolen, lädersäten och fyra hastighet fordons transmission, som en femte växeln läggas i 1996. Dess andra generationen, kom dess 3,0 radmotor med 228 hästkrafter (hk) och 5-växlad automatlåda. Fortfarande, för tredje generationen, inte bara dess V6 motor och transmission stötte till 245 hk och 6 hastigheter respektive, men en laser adaptiv farthållare till upprätthålla ett förutbestämt avstånd från framförvarande trafik-sväng strålkastare för kurva svarvning och kollision adaptiv teknik för säkerhetsbälten, gaspådrag och bromsar installerades.

typer

Den första generationen av Lexus GS 300 baserades på Toyota Crown-plattformen. Men för den andra generationen, beslutade den japanska biltillverkaren att omforma det, att införa en V8-motor version till utländska marknader för första gången. Lexus GS 300 tredje generationen såg tillsatsen av AWD till denna exklusiva linje, som fram till dess hade distribueras över hela världen med bakhjulsdrift.

Funktioner

Både Lexus GS 300 AWD och dess traditionella RWD modell kom ut 2006 som prestations sedaner med 245 hk, V6-motor inline, 6-växlad sekventiell-Shift och en smart tillgång för att starta och stänga av motorn. Certifierad som ultra-bilar med låga utsläpp, de kommer utrustad med dubbla variabla ventiltider intelligens (VVT-i) -introduced i 1998 RWD modell som gör insugs- och avgasventilerna timing effektivare genom ett brett utbud av motorvarvtal för bättre bränsleekonomi .

Betydelse

Lexus GS 300 var den första bilen från det japanska företaget att monteras nästan helt av robotar i sin Tahara fabrik i Japan. Auto designer och ingenjörsföretaget Italdesign utformade Lexus GS 300 exteriör med en rundad aerodynamisk linje.