BMW Mini Felsökning

July 31

BMW Mini betraktas av sina ägare och allmänheten som en rolig och tålig bil. BMW: s legendariska tyska ingenjörs bidrar till att Mini behåller sin fattning över tusentals miles och år av missbruk, men även de bästa bilarna inte är fria från fel. Som Mini Meet miles, en del av dessa bilens grundläggande brister börjar yta, även om de flesta kan förebyggas med vissa grundläggande förebyggande underhåll.

motorn Stutter

Mini är ganska känsliga för bränslekvalitet, och en del ägare har upptäckt att användning av låg kvalitet eller låg-oktan bränsle kan leda till usel prestanda. Om motorn börjar stamma, köra bränsletanken torr, och fylla den med en högre oktantal bränsle och bränslesystem renare, som 104+ Octane Booster och bränslesystem Cleaner.

kylnings problem

En av de få saker som BMW verkar kämpa med genom hela sin modell linje kylsystem misslyckande. Många BMW användning vattenpumpar med plastpumphjul, som är kända för att mjukna, chip och misslyckas, och radiatorer som kan bli lätt skadade eller igensatta av kylsystemet skräp. Mekanik rekommenderar spola kylsystemet på vartannat oljebyte och byte av Mini vattenpump var 60.000 miles, och kylare var 100.000 miles.

CVT Underlåtenhet

Scenariot: Den stolta ägare av en CVT utrustad Mini accelererar från en död stopp när transmissionen släpper ut en hjärtskärande stöna och vägrar att flytta bilen. Om detta har hänt dig, så grattis; du är nu en del av Mini Exploding Transmission Club.
Av skäl som ännu hemlig, har ett stort antal Mini CVT (variator) spontant imploderade utan föregående meddelande. Tyvärr gör BMW inte göra reservdelar för dessa överföringar, så det enda alternativet är att ha en ny installeras för en inte oväsentlig summan av $ 7.000. Även om de flesta ägare som har upplevt detta hade överföringen ersatt, mer än ett fåtal har beslutat att helt enkelt använda sin brutna Mini plus $ 7000 reparera pengar för att köpa en ny, manuell växellåda Mini.

Upper strut mounts

Tidigt Mini är kända för att uppleva spruckna fjäderben fästen efter överdriven körning på ojämna eller gropiga vägar. Även BMW: s tekniska servicebulletin rekommenderar en betydligt mer komplicerad metod, kan detta potentiellt farligt tillstånd avhjälpas eller förhindras genom en mekaniker som är praktiskt med en svetsare. Det enklaste och billigaste sättet är att svetsa 1/8-tums stålförstärkningsplåten till toppen av fjäderben fästen och ansluta dem till varandra och chassit med en eftermarknad torn stag.