Substitut för Dexron III Transmission Fluid

February 15

Substitut för Dexron III Transmission Fluid


General Motors (GM) producerade Dexron raden av automatiska transmissionsvätskor början på 1940-talet. GM förbättras den ursprungliga smörjmedel och uppgraderas genom flera steg inklusive Dexron II och Dexron III. Dexron III (H) och Dexron III / Saturn är uppgraderingar till Dexron III vätskor, och Dexron VI blev officiell ersättare till Dexron III.

direkt ersättning

Dexron VI ersätter helt Dexron III och tidigare utvecklingar av Dexron vätskor. GM tillverkade vätskan för kompatibilitet med transmissioner som kräver tidigare versioner av vätskan. Dexron VI fungerar i alla fordon som kräver ATF-A (den ursprungliga automatisk växellåda vätska) eller en Dexron variation. GM: s nyaste fordon kräver användning av Dexron VI i sändningarna, dock.

Stöd

Dexron variationer före Dexron VI är inte kompatibelt. GM inte stödja användningen av en äldre version av Dexron vätska i ett fordon som kräver Dexron VI. Dessutom kan du inte använda en ATF, Mercron eller äldre varianter av Dexron i fordon kräver Dexron III. Dexron III (H) är helt kompatibel med Dexron III, och GM konstruerad Dexron III / Saturn specifikt för Saturn uppställning av fordon.

Advisements

GM avslutade alla licensiering för produktion av Dexron III i 2006. Företaget rekommenderas GM fordonsägare som någon annan tillverkarens påståenden om förenlighet förbi 2006 utan officiell GM godkännande skulle vara felaktig. GM informerade allmänheten om att den enda vätska kompatibel med Dexron III kom in som ersättare Dexron VI. Automaker auktoriserad sedan licensiering av Dexron VI; GM publicerar en lista över företag och produktnamn som uppfyller specifikationerna för vätska (se länk i avsnittet Resurser).