Hur Återställ Check Engine Light på en 2005 Jeep Grand Cherokee

April 22

Hur Återställ Check Engine Light på en 2005 Jeep Grand Cherokee


Kontrollera motorn ljus i många bilar tänds när datorn ombord får en felkod eller upptäcker att något inte fungerar korrekt. Beroende på problemet att det kan vara något som behöver bytas ut mycket snart, eller det kan vara ett allmänt underhåll påminnelse. Många människor, dock finna detta ljus irriterande och vill att den stängs av utan att behöva ta det för service.

Instruktioner

Med hjälp av en kod Scanner

1 Leta upp läsaren hook-up under förarsidan instrumentbrädan. Anslut skannern och låt den läsa felkoden.

2 Använd skannerns återställningsfunktionen för att återställa ljuset. Nästa gång du startar bilen ljuset bör förbli avstängd. Problemet är en intermittent en om ljuset stannar av.

3 För ytterligare underhåll gå till en auto-delar butik eller kontakta en serviceverkstad för att fråga vad felkoden avser och bestämma om du vill det fast nu eller senare.

Tips

  • Om du inte äger en scanner, de finns på de flesta auto butiker. Många av dessa butiker kommer att låta du skanna din bil gratis och återställa koden.
  • Om felkoden kommer tillbaka på detta innebär ett stort misslyckande kod.
  • Försök inte att återställa koden genom att koppla bort batteriet. Detta kan radera viktiga data fel och återställa annan utrustning såsom en stereo eller larm.