SIM Data Recovery

September 18

SIM Data Recovery


Din mobiltelefons SIM-kort (Subscriber Identity Module) är en liten, men stabil, stycke teknik som lagrar telefonens nätverksidentitet och telefonnummer. SIM-kortet kan också användas för att lagra data såsom kontaktuppgifter, meddelandehistorik och serviceleverantören. Om telefonen har blivit oförmögen att läsa SIM-kortet, du kan fortfarande kunna hämta denna information.

Läsa SIM-kort på datorn

Det första steget i att återskapa data från mobiltelefonens SIM-kort är att installera en dataläsare på din dator. SIM-data återvinning programvara fungerar genom samverkan direkt med datorn, läser SIM-kortet via en kortläsare. Du behöver ett SIM-kortläsare, som är en billig maskinvara som ansluts till USB-porten på datorn och läser SIM-data. Med en kortläsare kan du hantera vissa uppgifter på SIM-kortet och använda korten som en datalagringssystemet. För att säkerställa din läsare kommer att arbeta med data-återvinning programvara, kolla med läsarens tillverkaren att se till att du använder en läsare som överensstämmer med PC / SC eller Phoenix standard. Du kan köpa ett SIM-kortläsaren från elektronik eller mobiltelefon butiker.

SIM Data Recovery Software

Det finns ett brett utbud av SIM data återvinning programvara tillgänglig som kommer att arbeta med ditt SIM-kort. Recovery kan användas för att hämta viss information som har tagits bort eller blir otillgängliga i en fungerande mobiltelefon. Programvaran kan också användas för att tillhandahålla ett datorsäkerhetskopia av SIM-data så att om SIM skadas, identitetsinformation och kontakter som lagras på kortet kan återställas vid ett senare tillfälle. Återhämtningen mjukvaran är inte gratis, men många program erbjuder demo eller tryout versioner som kan användas för att utföra katastrofinsatser och prova kortet back-up alternativ.

När Är SIM Data Recovery Inte till någon hjälp?

SIM dataåterställning kommer inte alltid fungerar. Om mobiltelefonen inte använder ett SIM-kort, kan SIM dataåterställning hårdvara och mjukvara inte hämta data. Vissa SIM-kort är låsta med ett lösenord eller numerisk kod som SIM uppgifter återvinningssystem kan ha svårt att bryta. Dessutom är vissa mobiltelefoner lagerkontakten och meddelande information om telefonens interna minne snarare än SIM-kortet. Kontrollera med tillverkare för att säkerställa mobiltelefonens SIM-kort kommer att gynnas av data recovery.