Vilken typ av kablar behöver jag för min nya LCD-TV?

December 7

Vilken typ av kablar behöver jag för min nya LCD-TV?


Det finns ingen värre känsla än uppackning din nya LCD-TV bara för att upptäcka att du inte äger de nödvändiga kablar för att ansluta den till din hemmabioutrustning. Förhindra detta krångel genom att köpa rätt kablar i förväg och du kan ha din HD-TV anslutna och fungerar nästan omedelbart.

Koaxial

Om ditt hem är redan fast och klar för kabel-tv, måste du köpa en koaxialkabel för att ansluta LCD-tv till kabel bolagets utgång. Koaxialkablar består av en solid koppar inre ledare och en yttre ledare gjord av koppar mesh, som sedan separeras genom ett skikt av polyeten isolering. Ytterligare ett lager av isolering omger hela enheten för att skydda kopparkomponenterna. Dessa kablar kan överföra både video och ljud, så om din nya tv inkluderar inbyggda högtalare du inte behöver några andra ledningar för att kunna titta på kabelkanaler på din HDTV.

DVI

Om du arbetar ofta med datorer, är du redan är bekant med DVI-kablar, som presenterar två rektangulära vita kontakter med platta stift som är sammanlänkade av en central kabel. DVI-kablar är också otroligt bra i din hemmabio, eftersom de överföra digitala data optimerade för HD-bildskärmar. Detta innebär att du kan använda din LCD-TV som en extern bildskärm - som ger extra skärmyta för affärs- och underhållning - för antingen din bärbara eller stationära dator. Dessutom kan du återanvända en äldre dator att fungera som en central underhållning hubb som är ansluten till din TV via DVI. Så länge datorns grafikkort är kompatibel, är en DVI-kabel allt du behöver för att börja njuta av din PC eller Mac på din nya LCD-TV.

HDMI

Nu fanbärare för att bära HD-innehåll till en HDTV, HDMI-kablar är en viktig del av alla moderna hemmabio. Kort för högupplösta media gränssnitt, HDMI-anslutningar är rent digitalt, vilket innebär att inga data går förlorade eller korroderat i omvandlingen från digital till analog eller vice versa. Dessa kablar överföra både video och ljud till din LCD-TV, så att inga andra kablar behövs om din valda del av hemmabioutrustning har den nödvändiga utgång. HDMI-kablar kan användas med TV-spelskonsoler, HD kabel set-top-boxar, Blu-Ray-spelare och dvd-spelare och kan köpas i hemmabio och elektronikaffärer.