Problem med en Sony LCD

February 4

Sony är en ganska stor aktör på LCD-tv-verksamhet, som producerar miljontals LCD TV-apparater varje år. Sony LCD-tv använder en mikroprocessor mycket som din dator, för att skapa en bild på din TV. Om du har en Sony LCD-TV som har problem, bör din första åtgärd vara att starta om tv genom att helt enkelt stänga av den, koppla ur den och slå på den igen som förhoppningsvis kommer att åtgärda problemet.

Dead Pixels

Med tiden kan Sony LCD-tv utveckla döda pixlar på skärmen, vilket kan bli uppmärksamhet greppa över tiden. En död pixel kommer att se ut en liten fyrkant på TV-skärmen som är vit eller flerfärgad och inte förändras med det program som du tittar på TV: n. Det finns ingen enkel fix för en död pixel. Om du har en på din uppsättning måste du kontakta Sony eller en tv-reparation företag för att rätta till problemet.

suddig bild

Sony LCD-tv kan påverkas av vissa batteridrivna och elektroniska apparater, vilket gör bilden på TV-apparater blir suddiga eller pixelated medan enheten är påslagen i närheten. Sony föreslog på sin hemsida att enheter som flourecent och halogen lampor, dammsugare och batteridrivna leksaker kan orsaka störningar på uppsättningar, minskar kvaliteten på din bild.

svarta fält

Sony HD LCD-tv standard för att visa svarta fält på sidorna av standard definition video när den spelas upp på apparaten. Om du inte gillar de svarta fälten, kan du trycka på "Zoom" -knappen på fjärrkontrollen för att zooma in på videon för att passa din skärm. Inzoomat video ger bara du tillräckligt nära den standard-definition video så att den passar in i skärmen som ofta ser "udda" och kan göra du missar en del av handlingen eller avskurna delar av folks huvuden i programmet eftersom delar av videon kommer inte att visas.

Ljud från en högtalare

I vissa situationer kan du bara att kunna höra ljudet på din Sony LCD-TV från en högtalare. Om detta inträffar, gå in i menyn på din Sony LCD och välj "Audio". I ljudmenyn, se till att "Stereo" alternativet har valts. Om du fortfarande har problem, kontrollera att "Balance" inställning i ljudmenyn är i centrum.

Bravia

Alla Sony LCD-tv som skapats efter 2006 är utrustade med Bravia Sync-funktionen, en funktion som gör det möjligt för TV-apparater att kommunicera med andra Sony produkter som du kan ha i ditt hem. I vissa fall kan du få problem med att ansluta till en av dina enheter. Om detta händer kontrollera att enheten är korrekt ansluten via HDMI, och sedan se till att "HDMI Control" -inställningen i produkten i fråga drivs "On". Du kan kontrollera styr inställningen HDMI genom att gå in i menyn på enheten.