Varför en Lincoln Town Car Backfire?

July 2

Insugsgrenrörets läcka

Det har visat sig att luft-bränsleförhållande i de flesta förbränningsmotorer ska vara lika med eller mycket nära 14,7 till 1. Detta förhållande kommer att skapa de bästa driftresultat och kommer inte att orsaka motortemperaturer för att öka eller minska. Om insugningsröret har en läcka, kommer det att införa mer luft i förhållandet, och orsaka en mager blandning. En mager blandning innebär mer luft än bränslet kommer in i förbränningskammaren. Detta kan leda till att avgiften för att explodera i förtid, vilket resulterar i vad vi känner som en backfire. Även om detta är inte nödvändigtvis en farlig problem, gör det orsaka fordonet att köra ungefär och kommer säkert att påverka under huven temperaturer och gas körsträcka. På carbureted modeller, luften till bränsleblandningen in manuellt, och kan mycket väl vara avstängd. Konsultera en manuell eller be en affär för att hjälpa till med detta steg, eftersom det är bäst att ställa in dem på rätt sätt.

Dålig tajming

Äldre fordon tt genom att lossa en mutter och vrida distributören något i endera riktningen, vilket kommer att fördröja eller flytta fram tänd timing. Om den här inställningen är avstängd, kan det skapa dålig ventiltider, som kan antända bränslet i förtid på grund av att insugningsventilen inte är helt stängd. Nyare bilar är oftast tids automatiskt av datorn, och så mindre baktändning sker i dagens fordon. På äldre fordon, timing ljus är nödvändiga för att korrekt ställa in dem.

avgas läcka

Alla fabriks motorer behöver åtminstone en del avgasmottrycket för att fungera korrekt. När föraren tar foten från gaspedalen, kan detta leda till en del av avgaserna att suga tillbaka genom avgasslangen och mot motorn. Om det finns en läcka i grenröret eller rör, kan det skapa en momentan rik situation (mer bränsle än syre), särskilt när gaspedalen släpps ut. Om det finns råa bränsle närvarande i avgassystemet, kan det antändas och orsaka en backfire. Med några läckor i avgassystemet, kommer blandningen i avgasslangen aldrig få tillräckligt varma för att explodera, och därför eventuella läckor bör fastställas direkt om närvarande.