Hur man ställer in Timing på en Kia Sportage

July 18

Hur man ställer in Timing på en Kia Sportage


Kia Sportage SUV har en liten ekonomisk 2,0-liters fyrcylindrig motor. Tändningen av motorn styr när en gnista kommer att starta motorn och tidpunkten kan kastas ut från regelbunden användning. Du kan kontrollera och justera tändinställningen med några verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter. Du kommer att arbeta i och runt motorn så försiktig och vara noga med att inte skada något.

Instruktioner

1 Parkera bilen i ett område där du kan arbeta på motorn och vrida SUV på. Stäng alla tillbehör av, inklusive radio, luftkonditionering och värme.

2 Avsluta SUV och sätta stoppklossar på de främre och bakre däcken på din bil. Ange din bil, engagera nödbromsen, och sätta i friläge. Långsamt upp motorn till en varm tomgång 750 rpm genom att trycka på gas lätt.

3 Avsluta SUV och öppna huven. Vrid den varma tomgång alternativet ligger på motorstyrenheten.

4 Fäst timing ljus till batteriet i din SUV genom att placera den röda klämman på den positiva polen, sedan den svarta klämman på minuspolen. Fäst timing ljus klämmorna till tändkabeln märkt Number One och skina ljuset på tidpunkten index delen av remskivan att kontrollera tändningen.

5 Observera där tidpunkten märke på remskivan visas jämfört med fliken graden på framsidan av motorn för att se vad den aktuella tändinställningen är. Du kan ta bort tidsljuskomponenterna, stoppklossar och ta bilen tillbaka till sitt normala tillstånd om du är nöjd med den aktuella tändningsinställningen.

6 Hitta fördelar nedlåsning bult vid basen av fördelningshuset. Använd en skiftnyckel för att lossa den och koppla distributören sugslangen från fördelningshuset. Anslut fördelarvakuumslang i den elektroniska tänd dator och jord motorprovnings terminal. Du kan jorda motortestterminalerna att flytta den röda klämmor på terminalerna och de svarta klämmorna på marken.

7 Använd handen för att rotera distributören tills inställningsmärket på trissan i linje med tändningen du vill. Kia Sportage har två olika fabriks rekommenderade tänd gånger. Till exempel, har den 2001 Kia Sportage en rekommenderad tändningstiden på 2 grader efter övre dödpunkt eller 10 grader före det övre dödläget.

8 Ta bort startkablarna från testplintarna och tidsljusdelar från motorn. Koppla distributören sugslangen från den elektroniska tänd datorn ansluter den i fördelningshuset, och dra fast-down bolt med skiftnyckel.

9 Vrid den varma tomgång alternativ ut och stänga huven. Sätt transmissionen i parken och ta bort stoppklossar från de främre och bakre däck.