Dash Borttagning på en 1998 Chevy S-1 Blazer

June 3

Om du vill ersätta radioenheten eller ändra ett kluster ljus på 1998 Chevrolet Blazer, måste du ta bort strecket från fordonet. Instrumentpanelen rymmer flera komponenter, men ta bort det är ganska enkelt. De streck Panelerna hålls på plats av olika bultar och skruvar. Ta bort instrumentbrädan är helt enkelt en fråga om att ta bort de bultar och skruvar och sedan dra bort panelerna. Det är en långdragen procedur, men endast kräver användning av en hylsnyckel och en skruvmejsel.

Instruktioner

1 Stäng av motorn i Blazer och pop öppna huven. Koppla bort den negativa polen från batteriet.

2 Öppna förardörren. Bända ut instrumentpanelen bredvid ratten med hjälp av en platt skruvmejsel. Bänd ut instrumentpanelen under handskfacket också. Det finns en bult under varje panel.

3 Ta bort de båda skruvarna med hjälp av en hylsnyckel. Placera dem åt sidan.

4 Pop ut mittpanelen från instrumentbrädan och använda hylsnyckel för att ta bort de två bultarna som finns under panelen.

5 Demontera handskfacket från fordonet genom att avinstallera de tre skruvarna på baksidan av handskfacket.

6 Ta bort de två skruvarna ovanför Blazer instrumentpanelen och de fyra skruvarna nedanför. Ta bort de två skruvarna som finns bakom handskfacket. Vid denna punkt, kommer instrumentbrädan lossna. Bända ut med en skruvmejsel och försiktigt bort det från fordonet. Beroende på vilken typ av Blazer, kan du behöva lossa åtta snäpp klipp att helt ta bort strecket; du kan ta bort dem för hand.

7 Ta bort skruvarna som håller fast mittstycke runt radion och mätare och bända bort den med en skruvmejsel.